Haberler

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesi

AK Parti Tokat Milletvekili adayı Zeyid Aslan, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin, "İnsanlar asla sözleri, düşünceleri sebebiyle fiziki bir müdahale ile karşılaşmamalıdır ama söyleyenler de insanların tevessül edebileceği unsurunu göz ardı etmemeli." dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili adayı Zeyid Aslan, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin, "İnsanlar asla sözleri, düşünceleri sebebiyle fiziki bir müdahale ile karşılaşmamalıdır ama söyleyenler de insanların tevessül edebileceği unsurunu göz ardı etmemeli." dedi.

Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Aslan, üç dönem milletvekilliği yaptığını belirterek, ciddi anlamda siyasi deneyim ve birikimleriyle Mecliste "akil adam" Zeyid Aslan görüleceğini söyledi.

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'u aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini dile getiren Aslan, "Ahmet Hakan bir dönem benim müvekkilimdi. Özellikle 28 Şubat sürecinde birçok davaya maruz kalmıştı, Kanal 7'de olduğu dönemlerde. O dönemde 28 Şubat'ın Ahmet Hakan'a açtığı davalarda onun müdafaasını yapmıştık. O dönemden gelen bir hukukumuz var" diye konuştu.

Yazılanlar ve söylenenlerden dolayı kimseye fiziki müdahalede bulunulmaması gerektiğini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:

"Ama bir şeyin de altını çizmek lazım. İnsanlar yazarken ve söylerken karşıdaki insanı inanılmaz derecede rahatsız edecek üslupları kullanmamalı. Bir özgürlük olmalı, insanlar deşarj olmalı, sahaya gitmeli, stadyuma gitmeli, takımını en ateşli şekilde desteklemeli ama söyledikleri sözlerden başkaları rahatsız olmamalı. Orada küfür etmemeli. Küfür ederek başka bir takımın taraftarını ya da oyuncusunu ya da hakemi rahatsız etmemeli. Yine aynı şekilde kamuoyu önünde sorumluluk sahibi insanlar yazdıkları ve söyledikleriyle başka insanları rahatsız edecek, rencide edecek, aşağılayacak üsluplardan uzak durmaları lazım. Bunu sadece Ahmet Hakan için değil, genel olarak söylüyorum."

Bazı haberlerde ve köşe yazılarında çok incitici, aşağılayıcı, rencide edici konuların bulunduğunu anlatan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle toplum önündeki insanların rencide edildiğini görüyoruz. 'Efendim, gidin dava açın' denilebilir ama bu durum süreklilik arz ediyorsa, neredeyse her gün oluyorsa dava açmakla da bir netice almanız ya da tatmin olmanız mümkün olmayabilir. Bazen zayıf iradeli insanlar vardır. Hakkını hukuk yoluyla aramak yerine başka yollara tevessül edebilirler. Onların başka yollara tevessül edeceği yolları oluşturmamak lazım. Bu noktada da herkesin üslubunu doğru kullanması gerekiyor. İnsanlar asla sözleri, düşünceleri sebebiyle fiziki bir müdahale ile karşılaşmamalıdır ama söyleyenler de insanların tevessül edebileceği unsurunu göz ardı etmemeli."

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Hakan Coşkun Ak Parti 28 Şubat Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title