Haberler

15 Ocak Gazete Manşetleri ve Haberler, En Çok Satan Gazeteler

Güncelleme:

15 Ocak gazete manşetleri ve Türkiye ile Dünya gündeminden son dakika haberler.

Gazete manşetleri ve haberler. Türkiye gündemini belirleyen gazeteler bugün hangi manşetleri attı. En çok satan gazetelerden gazete manşetleri. Gündemden önemli ve son dakika haberler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki; Kültür Sarayı, 4 milyon kitaplık halka açık kütüphane ve cami inşaatlarının tamamlanmasının ardından 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı' adının 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' olarak değiştirilebileceğini söyledi.

DAVETİN İSMİ DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün verilen davetin ismi 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' olarak değiştirilirken, davetlilerin sayısı da 'tarihteki 16 Türk devleti'ne atıfla 16 akademisyen olarak belirlendi. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada yaklaşık 3.5 saat süren yemekli toplantı ile ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan ve pek çok kesimden ismin davet edildiği geleneği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda sürdürüyor" denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu'na Cahrlie Hebdo dergisinin saldırı sonrasındaki karikatürü ve Cumhuriyet gazetesinin dergiden bazı seçkileri yayımlamasına yönelik değerlendirmesi soruldu. Dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı olduklarını kaydeden Davutoğlu, "Türkiye'de birileri bu karikatürleri basarsa burada açık bir takrik vardır." dedi.

Davutoğlu, "Gelin bize saldırın gibi bir karikatür basarsanız güvenlik güçleri her türlü tedbiri alır. Bu baskı değildir" diye konuştu.

Charlie Hebdo isimli derginin, tüm dünyada tartışmalara neden olan karikatürlerinin, Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC'de yayınlanmayacağı bildirildi.

CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer, CBC Televizyonu haber yayınına katılarak, yaptığı açıklamada, söz konusu karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları rencide ettiğini söyledi.

Kenya'da yakalanan Abdullah Öcalan'ı 16 Şubat 1999'da Türkiye'ye getiren uçakta, "Memlekete hoş geldin" diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi ve köyünde düzenlenen sade bir törenle toprağa verildi.

YÜZLERİ KAR MASKELİYDİ, SADECE SESİ DUYULMUŞTU

Öcalan'ı Kenya'da yakalayarak Türkiye'ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, "Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin" dediği duyulmuştu.

Doğal felaketlerle sarsılan Antalya'da ekonomi de 'S.O.S.' veriyor. Antalya ekonomisini ayakta tutan 2 büyük sektör olan turizm ve tarımda alarm zilleri çalıyor. Rusya'nın içinde bulunduğu büyük ekonomik darboğazın, bu iki büyük sektörü ciddi anlamda olumsuz etkilemesi bekleniyor.

TARIM SEKTÖRÜ YERLE BİR

Rus para birimi ruble 3 ay gibi kısa sürede yüzde 70'den fazla değer kaybetti. Rus tüketicilerin alım gücü bir anda eriyince Antalya'da panik başladı. Manset.at sitesine konuşan Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak, "Tüccarlar ürünlerini ruble üzerinden 3 ay vadeli sattı. 10 bin dolarlık bir kargonun parası geri ödendiğinde 3-4 bin dolara indi. Kayıplar çok büyük" dedi. Antalya'nın yerel nüfusu 2.2 milyon. Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre Antalya'ya gelen turistler içinde Ruslar ilk sırada yer alıyor. Şehre gelen turist sayısı ise 12 milyon. Bu sayının 3.5 milyonu yani 4'te biri Rusya'dan geliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Abdullah Öcalan Ahmet Davutoğlu Gazeteler Türkiye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title