Haberler

Gazete Manşetleri, Gündemden Sıcak Haberler

Güncelleme:

Haberler.com son dakika gelişmeleri. 14 Ocak gazete manşetleri ve Türkiye ile Dünya gündeminden son dakika haberler.

Gazete manşetleri ve haberler. Türkiye gündemini belirleyen gazeteler bugün hangi manşetleri attı. En çok satan gazetelerden gazete manşetleri. Gündemden önemli ve son dakika haberler.

Bakanlar Kurulu, Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

8 İLÇEYİ KAPSAYACAK

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İstanbul'da Başakşehir, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye'deki bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılacak.

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo yeni sayısıyla çıktı; raflarda yerini aldı. Cumhuriyet Gazetesi de, dünya genelinde 16 dilde 3 milyon basılan 16 sayfalık Charlie Hebdo Dergisi'nden 4 sayfa yazı ve karikatür seçkisine yer verdi.

Gazetede yayımlanan bölümlerde, saldırıyı kınamak için sokaklara çıkanların resimlerinin üzerine konuşma baloncuğu açılarak "özgürlük" ve "demokrasi" yazıları yazıldı. Dergide Katoliklerin dini lideri Papa Francisco karikatürleri yer aldı. Bir karikatürde Nijerya'da Boko Haram örgütünün öldürdüğü 2 bin kişiden bahsedildi. Derginin yazarı Antonio Fischetti "Ölmediler İşte" başlıklı yazısında, silahlı saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarından bahsetti; onlara özlemini dile getirdi. Saldırıda hayatını kaybeden yazar ve çizerlerin karikatürlerine de yer verildiği görüldü.

Cumhuriyet gazetesinin de basıldığı İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında polis dağıtım kamyonlarını durdurdu.

Saat 01.10'da içlerinde Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin de bulunduğu Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti.

Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi.

Başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu, ikiyüzlü, terör devleti başı diye niteledi, buna yorumunuz nedir?" sorusuna, "Şiddetle karşıyız." yanıtı verdi. Harf,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Netanyahu'ya ilişkin açıklamalarını kendisinin dinleyip izlemediğini, izleyip dinledikten sonra bu konuyla ilgili daha çok konuşabileceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Charlie Hebdo Gazeteler İstanbul Türkiye Gündem Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title