Haberler

Gaün'ün Hedefi Uçak Projeleri

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun: "Küçük segmentli de olsa uçak projeleri çizen bir üniversite haline gelmeyi hedefliyoruz"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, küçük segmentli de olsa uçak projeleri çizen bir üniversite haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Coşkun, GAÜN senato salonunda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini belirtti.

GAÜN'de 86 ülkeden 2 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Coşkun, "dünya üniversitesi" hedefine adım adım yaklaştıklarını dile getirdi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine özen gösterdiklerini ifade eden Coşkun, uygulamaya koydukları "intörn eğitim modeli"nin de diğer üniversitelere örnek olduğuna işaret etti.

Hemen her dalda eğitim verdiklerini anlatan Coşkun, şöyle konuştu:

"Uzay Bilimleri Fakültesi'nde gelecek dönem pilotaj, bakım mühendisliği ve uçak yapımıyla ilgili eğitime başlayacağız. İnşallah küçük segmentli de olsa uçak projeleri çizen bir üniversite haline gelmeyi hedefliyoruz. Bunun için 4 uçak siparişi verdik ve 2'si yakında geliyor. Gaziantep Havalimanı'ndaki hangarımızın yapımı da devam ediyor."

Coşkun, teorik bilgiyi üretme ve bunu uluslararası yayınlara çevirme noktasında Türkiye'de ilk 7 üniversite arasında olduklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title