Haberler

Gaün Öğretim Üyesi Doç. Dr. Numan Durak Aksoy Vefat Etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Numan Durak Aksoy vefat etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Numan Durak Aksoy vefat etti.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, vefat eden Doç. Dr. Aksoy için GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Törene Aksoy'un ailesinin yanı sıra MHP Milletvekili Ümit Özdağ, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, GAÜN akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Yavuz Coşkun, törende yaptığı konuşmada, Doç. Dr. Numan Durak Aksoy'u tanıyan her insanın kendisi hakkında iyi duygular beslediğini ve herkese gerçek anlamda bir dost, insanlarda güzel anılar bırakan özel bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek "Güzel, değerli insanı, değerli akademisyeni bir dostu kaybettik. Allah ona gani gani rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Allah kalanlara sabır versin" dedi.

Duyduğu üzüntüden dolayı konuşmakta oldukça zorluk çeken Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç, Aksoy'un bilim adamlığı bir tarafa kamil, yüreği sevgi dolu bir insan olduğunu ifade ederek "Onu tanıyıp da sevmemek zaten mümkün değildi. Tüm dostlarına, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Doç. Dr. Numan Durak Aksoy'un cenazesi Oğuzeli ilçesi Konukoğlu Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Ümit Özdağ Dereli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title