Haberler

Gaün Öğretim Üyelerinin Çalışması Tübitak'ın "Başarı Öyküleri Kitabı"Na Girdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin hazırladığı "ilköğretim öğretmenlerinin fen ve matematik alanında meslek gelişim modeli ve bu modelin yaygınlaştırılması 1001 araştırma" projesi TÜBİTAK'ın "Başarı Öyküleri Kitabı"na girdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin hazırladığı "ilköğretim öğretmenlerinin fen ve matematik alanında meslek gelişim modeli ve bu modelin yaygınlaştırılması 1001 araştırma" projesi TÜBİTAK'ın "Başarı Öyküleri Kitabı"na girdi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, 3 yıl devam eden proje kapsamında yenilenen öğretim programlarıyla öğrencilerin toplumunun ihtiyaç duyduğu katılımcı ve üretken bireyler olarak yetişmesi için yapılması gerekenler mercek altına alındı.

Projenin ilk yılında mesleki gelişim programı hazırlanırken, ikinci yıl 45 öğretmene eğitim verildi, üçüncü yıl da formatör öğretmenler aracılığıyla 179 ilkokul öğretmeni daha eğitildi.

Çalışmaya öğretim üyeleri Doç. Dr. Erhan Bingölbali, Doç. Dr. Fatih Özmantar, Doç. Dr. Yılmaz Sağlam, Doç. Dr. Servet Demir ve Doç. Dr. Ali Bozkurt destek verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Bingölbali, yaptıkları çalışmanın TÜBİTAK'ın Araştırma Destek Program Başkanlığının (ARDEB) yayınladığı "Başarı Öyküleri" kitabında yer almasının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Projeyle bir doktora tezi olmak üzere 14 lisansüstü tezin üretildiğini, birçok lisans üstü öğrencinin yetiştiğini ifade eden Bingölbali, "Proje verilerinden faydalanılarak hazırlanan 50 civarında tez ve makale ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlandı. Proje kapsamında 224 sınıf, ortaokul fen ve matematik öğretmenine eğitim verildi. Böylelikle on binlerce öğrencinin eğitim hayatına dokunuldu." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Erhan Bingölbali Tübitak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi? 8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı? Avcılar Belediyesi hangi parti? Avcılar Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? Akaryakıta indirim ne zaman geldi? DGS Başvuruları ne zaman? #128226 DGS başvuru ekranı! DGS ücreti ne kadar? Turgay Sevindi kimdir? Halk Tv konuğu Turgay Sevindi kaç yaşında, nereli? Turgay Sevindi biyografisi! İbrahim Oktugan kimdir? Okul müdürü İbrahim Oktugan öldürüldü mü, neden öldürüldü? Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title