Haberler

GATA'nın Kuruluşunun 115. Yılı

Gülhane Askeri Tıp Akademisinin 115. kuruluş yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinin (GATA) kuruluşunun 115. yılı dolasıyla Ankara'da tören düzenlendi.

Şehit Tabip Üsteğmen Halil Akçiçek Salonundaki törende konuşan TSK Sağlık ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı Korgeneral Ömer Paç, kurulduğu 1898'den bu yana Türk tıbbının gelişimine önemli katkı sağlayan, birçok alanda ilklere imza atan Gülhane Askeri Tıp Akademisinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları çerçevesinde tabip, sağlık astsubayı ve hemşire yetiştirdiğini belirtti.

Akademi bünyesinde 2 eğitim hastanesi, rehabilitasyon bakım merkezi ve 2 özel bakım merkezi bulunduğunu aktaran Korgeneral Paç, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Askeri Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulunda sağlık personeli yetiştirdiklerini bildirdi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinin seviyesini daha da yükseltmek için tesis ve teknolojilerini sürekli geliştirdiğini belirten Paç, akademinin, yanık merkezi, kemik iliği nakil merkezi, uyku merkezi, acil tıp merkezi, robotik cerrahi ameliyathanesi, emar, tomografi ve navigasyon sistemlerinin bir arada bulunduğu akıllı ameliyathane, dünyada sayılı ülkelerde bulunan medikal tasarım ve üretim merkeziyle Türk tıbbının öncüsü olmaya devam ettiğini ifade etti.

-Üniversiteye dönüşecek

Askeri Tıp Akademisi olan Gülhane'nin üniversiteye dönüştürülme çabalarının devam ettiğini belirten Korgeneral Paç, "İsmi akademi olmasına rağmen yüksek öğretim kurumları arasında üniversite değerinde kabul gören Gülhane Askeri Tıp Akademisi, 115 yıllık tarihi kimliği ve kültürü, köklü eğitim ve öğretim ortamı, yüksek nitelikli öğretim kadrosu ve her türlü alt ve üst yapısıyla istenen kriterlere fazlasıyla sahip durumdadır. Bu konunun birkaç yıl içinde gerçekleşebileceğini değerlendiriyorum" dedi.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt da 2013-14 eğitim yılında Gülhane'de 102 alanda eğitim verildiğini belirtti.

75 farklı alanda 964 hafta süreli kurslarda bin 423 personelin eğitim aldığını aktaran Başbozkurt, 2012'de uluslararası standartlardaki A grubu dergilerde 176, B grubu dergilerde 185, C grubu dergilerde ise 341 olmak üzere toplam 702 makale yayımladıklarını bildirdi.

Başbozkurt, üniversitelerin bilimsel seviyesini tespit eden URAP kurulunun yaptığı değerlendirmelerde, Gülhane'nin üniversiteler arası sıralamada 25, tıp fakülteleri arasında ise 8. sırada yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından GATA'nın geçmişinin anlatıldığı sinevizyon gösterildi, Yeni Hayat Belgeseli izlendi.

Tören kapsamında, Prof. Tabip Tümgeneral Zeki Bayraktar'ın moderatörlüğünde Askeri Hekimliğin Dünü, Bugünü ve Geleceği paneli yapıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gülhane Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title