Haberler

Gaski'nin 'Güneş Enerjisi Santrali' Projesi 6 Ayda Faaliyete Geçecek

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) yüksek olan su maliyetlerini aşağı çekmek için Güner Enerjisi Santrali kurulacağı bildirildi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) yüksek olan su maliyetlerini aşağı çekmek için Güner Enerjisi Santrali kurulacağı bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, GASKİ yenilenebilir enerji kaynakları çalışması kapsamında "Güneş Enerjisi Santrali" kurulacağını açıkladı. Kurulacak santral ile bu santral ile yüksek maliyetteki su faturalarını aşağı çekilmesini hedefleyen GASKİ, projeyi 6 ay içinde faaliyete geçirmeyi planlıyor. Sönmezler, daha önce solar enerjiye öncülük yaptıklarını, ancak şimdi bunun 8 katı daha büyüklükte dev bir güneş enerjisi kuracaklarını anlattı. Gaziantep'in bölgesel konumdan güneş ve rüzgar enerjisini rahatça kullanılabilen bir alanda olduğunu ifade eden Sönmezler, "Şimdi solar enerjinin 8 kat büyüklüğünde bir proje yapıyoruz. 18 dönümlük alanda ve 1 megavotluk lisanssız elektrik üretimi yapacağız. Projemizde 4 bin adet polikristal panel ile yıllık bin 750 kWh enerji üretmeyi planlıyoruz. Sadece güneş enerjisinde değil, içme ve atıksu tesislerimizde de yenilenebilir enerjiyi özgün olarak kullanacağız" şeklinde konuştu. Güneş enerjisini çok önemsediklerini bu bu doğrultuda önemli çalışmalar yapacaklarını da aktaran Sönmezler, "Bildiğiniz gibi biz suyu Kahramanmaraş'tan terfili enerji ile getiriyoruz. 300–400 metreyi bulan haşemlerde pombalar çalıştırıyoruz ve elektriğe çok yüksek maliyetler ödüyoruz. Bu da bize yüksek maliyete mal oluyor. Bu sistem ile inşallah hem enerji maliyetlerini aşağı çekmiş olacağız hem de dünyada yenilenebilir enerjiyi en iyi kullanan şehir olmak istiyoruz. Bu sistemimiz faaliyet geçtiği zaman yılda 650 bin TL'lik kurumumuza maliyet sağlamış olacağız" diye konuştu.

Sönmezler, Gaziantep'te yaşayan insanların içme suyunda daha az fatura ödemeleri için modeller geliştirdiklerini, bunun yanı sıra yenilenebilir enerji kapsamında Düzbağ'dan Gaziantep'e daha ucuz, kaliteli ve yeterli su getireceklerini kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title