Haberler

Gap Teyap Çalıştayı" Antalya'da Başladı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP)? ile 2011'den bugüne 2 bin 891 tarımsal eğitim ve yayım faaliyeti ile 3 bin 784 teknik elemana ve 17 bin 825 çiftçiye doğrudan ulaşıldığını söyledi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP)? ile 2011'den bugüne 2 bin 891 tarımsal eğitim ve yayım faaliyeti ile 3 bin 784 teknik elemana ve 17 bin 825 çiftçiye doğrudan ulaşıldığını söyledi.

Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde 156 çiftçi, 27 tarım danışmanı, 45 Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı personeli, 22 GAP BKİ personeli olmak üzere 250 katılımcının yer aldığı GAP TEYAP Çalıştayı düzenlendi.

Karahocagil, burada yaptığı konuşmada, GAP BKİ'nin bölgesinde doğal kaynakların etkin ve sürdürülebilir kullanımını dikkate alarak, kalkınmada insan odaklı bir anlayışla çalışmalarını geliştirip yürüttüğünü söyledi.

Doğal kaynakları etkin kullanarak tarımsal gelişmeyi sağlamak ve sürdürülebilir kılmak için 2011'de Kalkınma Bakanlığı GAP BKİ koordinasyonunda GAP TEYAP'ın uygulamaya konulduğunu belirten Karahocagil, şunları kaydetti:

"GAP TEYAP kapsamında kurum ve kuruluşların eğitimleri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlanmıştır. Projeyle çiftçi ve çiftçi örgütlerinin kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanarak konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği oluşturulmuştur. Koordinasyon ve farkındalık sağlanarak bölgeye uygun bir yayım modeli geliştirilmesi amacıyla oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir."

- "GAP BKİ ile tarımsal gelişim ivme kazanacaktır"

Karahocagil, "GAP BKİ kendi kendine yardım prensibi ile çalışacak, çiftçi örgütlerine dayalı, çoğulcu ve talep yönlendirmeli bir yayım modeli sorunların çözümünde etkin olacaktır. Bu yolla tarımsal gelişim ivme kazanacaktır" diye konuştu.

GAP TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli'nin Aralık 2013'te onaylanarak Ocak 2014'te uygulanmaya başladığını ifade eden Karahocagil, GAP TEYAP ile 2011'den bugüne kadar 2 bin 891 tarımsal eğitim ve yayım faaliyeti ile 3 bin 784 teknik elemana ve 17 bin 825 çiftçiye doğrudan ulaşıldığını kaydetti.

Karahocagil, çalıştay kapsamında proje hakkında bilgilendirme toplantıları yapacaklarını, "Growtech Eurasia Tarım Fuarı"nı ile Antalya'da danışmanlık hizmeti veren Serik ve Manavgat Ziraat odalarının ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

Çalıştay, 6 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Belek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title