Haberler

"Gamek 2012 El Sanatları Sergisi" Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Ortadoğu-nun en büyük el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Ortadoğu-nun en büyük el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.

Kursiyerler tarafından hazırlanan ev mefruşatı, makine nakışı, el nakışı, kurdele nakışı, tezhip sanatı, hüsn-ü hat sanatı, ebru sanatı, minyatür sanatı, resim, stilistlik, takı tasarımı, ahşap boyama, cam boyama ve mozaik ürünlerinden oluşan "GAMEK 2012 El Sanatları Sergisi" M1 Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, açılıştaki konuşmasında, GAMEK'te bugüne kadar 70 bin kursiyere sertifika verildiğini söyledi.

Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı GAMEK çalışanları ve idarecilerini tebrik eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"2011-2012 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Kaplan Tekstil ve Yapım Sanayi ve Ticaret işbirliğinde, halk eğitim merkezlerinin gözetiminde ve denetiminde kurs açan belediyeler arasında düzenlenen el nakışı yarışmasına GAMEK El Sanatları öğretmenimiz Hatice Yılmaz ile kursiyerimiz Elif Geçgil 81 ilden katılan belediyeler arasında Türkiye birinciliği kazanmışlardır. Kendilerini tebrik ediyorum ve birinciliği kazandıkları için öğretmen ve kursiyerimize 20'şer gram külçe altını firma tarafından takdim edilecektir."

Güzelbey, açılıştan sonra sergi alanını gezdi.

Sergiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, sergiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Serginin 17 Haziran Pazar gününe kadar gezilebileceği bildirildi.

Açılışa, Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Hasan Özkal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Hatice Yılmaz Asım Güzelbey Türkiye Yerel Haberler

title