Haberler

ABD, 625 milyon dolarlık NFT soygunundan Kuzey Koreli hacker grubunu sorumlu tuttu

Güncelleme:

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı duyuruda, oynadıkça kazanılan Axie Infinity adlı popüler NFT oyununun arkasındaki blok zincir ağından 625 milyon doları çalan hırsızların Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus'un olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda bir NFT oyunu ağından yarım milyar dolardan fazla kripto para çalındığı duyurulmuştu. FBI, Kuzey Kore merkezli hacker grubu Lazarus Group'u hedef aldı ve , çalınan fonları alan adrese yaptırım uyguladı.

KRİPTO CÜZDANLARINDA 445 MİLYON DOLAR BULUNUYOR

Çalınan kripto paraların transfer edildiği cüzdan adresinde şu anda 445 milyon dolardan (148 bin ETH) fazla para içeriyor ve bir günden daha kısa bir süre önce başka bir adrese yaklaşık 10 milyon dolar para transferi yapıldığı anlaşıldı.

KUZEY KORELİ HACKER GRUBU HEDEF ALINDI

29 Mart tarihinde bilgisayar korsanları, n birine imza attılar. Toplamda 625 milyon dolar değerinde Ethereum ile ortalıktan kayboldular. Kripto para araştırma grubu Chainanalysis'e göre, Lazarus grubu Kuzey Kore'nin istihbarat teşkilatına bağlı ve geçen yıl 7 saldırıdan da onlar sorumluydu.

DAHA ÖNCE SONY'Yİ HACKLEDİLER

Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, 2014 yılında Sony Pictures'ı hacklediği ve Seth Rogen'in yönettiği Kuzey Kore'de geçen bir komedi filmi olan The Interview'u sızdırmasıyla beraber ün kazandı. Ayrıca 2018'de Asya ve Afrika'daki ATM'lerden milyonlarca dolar çalmak için virüs yazılımı kullandı.

ABD, 625 milyon dolarlık NFT soygununu Kuzey Koreli hacker grubundan sorumlu tuttu

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Haberler

500

Yorumlar (1)

SMMM:

Üniversitelerde eğitim ve öğretim verilmiyor.Çiftlik gibi istediklerini yapıyor bu görevliler.Bazıları bundan müstesna.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title