Haberler

Galatasaray ve Fenerbaçe İstedi Ama...

Güncelleme:

Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Necip'ten Çarpıcı Açıklamalar.

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Necip Uysal, siyah-beyazlı takımda kalıcı olmak istediğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi dergisinde röportajı yer alan Necip, Ertuğrul Sağlam döneminde A takım ile birlikte çalışmaya başladığını belirterek, "Ben hiçbir zaman 'şans bulamam' diye bir düşünceye kapılmadım. Tamam gencim ama kendimi her zaman takımdan biri olarak, eşit gördüm.

Futbolumun üzerine koymak için çalıştım. Herkes 2 kere yapıyorsa ben 3 kere yaptım. Uykuma, yemeğime dikkat ettim. Burada uzun yıllar kalıcı olmak istiyorum" dedi.

"HİÇBİR ZAMAN UMUDUMU KAYBETMEDİM"

Necip Uysal, Ertuğrul Sağlam'ın ayrılmasından sonra Mustafa Denizli'nin takımın başına geldiğini ve kendisini güçsüz gördüğü için PAF takımına gönderdiğini dile getirerek, "Mustafa hoca beni biraz güçsüz gördü, haklıydı da. PAF takımına gittim ve çok çalıştım. Daha çok kuvvetlendim.

Ümit Milli Takım'a gittim, Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadım. Milli takım benim için çok büyük bir çıkış oldu. Milli takımdan döndüğümde Mustafa Denizli beni sezon başı kampına aldı ve maçlarda da oynattı. Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın yıldız futbolculardan kurulu bir takım olduğunu dile getiren Necip, "Mesela baktığınızda Guti, 14 yıl Real Madrid'de oynamış bir isim. Nasıl pas verdiklerine, pas alışlarına, topla nasıl döndüklerine, her şeylerine bakıyoruz. Hepsinden bir şey almaya çalışıyorum" dedi.

Bu sezon çok maç oynayarak, takıma adapte olduğunu ve özgüven kazandığını anlatan genç futbolcu, "Orta sahada oynayan bir futbolcunun iki yönlü olması lazım. Ben de hem ofansif hem de defansif oynamaya çalışıyorum. Ama normalde defansımın daha iyi olduğunu söylüyorlar" şeklinde görüş belirtti.

"ÇORAPLARI İÇ İÇE KOYUP FUTBOL OYNUYORDUK"

Bayrampaşa'da ufak bir mahallede büyüdüğünü dile getiren Necip, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam belediyede şoför olarak çalışıyordu, hafriyat taşıyordu. Annem ev hanımı. Bir ağabeyim bir de ablam var. Her çocuk gibi ben de ağabeyimin peşine takılıyordum ve o da beni istemiyordu. Evdeyken ağabeyimle çorapları iç içe koyup futbol oynuyorduk. Zaten ağabeyim ve arkadaşları sayesinde futbola başladım. Mahallenin Teknik spor isimli bir amatör takımı vardı, 9-10 yaşlarında o takıma girdim. Babam her zaman bana destek oldu. Kendisi de zaten eski futbolcu, 1. Lig'e çıktığı dönemde İstanbul spor'da profesyonel olarak 1-2 sene oynamış. O nedenle futbolcu olmamı istedi ve her zaman bana destek verdi."

Genç futbolcu, annesinin maçlarda kendisi için endişelendiğini anlatarak, "Her zaman benim için dua eder. Her anne gibi o da bana bir şey olur diye çok korkuyor. Hatta maçın bitimine kadar dua eder. Eve gidince hemen sağıma soluma bakar, bir şey olmuş mu diye" dedi.

"FENERBAHÇE VE GALATASARAY DA BENİ İSTİYORDU"

Necip Uysal, futbola başladığı Teknik spor'dan sonra bir süre Bayrampaşa Yeniyol spor'da oynadığını anlatarak, "Bu süre içerisinde diğer takımlar da beni izliyordu. Aynı dönemde Danone Türkiye Takımı'na çağrıldım. Hocamız Rıdvan Dilmen idi. Gazetecilerle, milletvekilleriyle yapılan maçlarda oynadım. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da beni istiyordu. Ben Beşiktaş'ı tercim ettim. Beşiktaş'ın minik takımında oynamaya başladım. Ben normalde forvet oynuyordum ama Sami hoca orta sahada oynamamı istedi ve o günden beri de orta sahada oynuyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın yıldız takımında oynarken, A takımın maçlarında statta top toplayıcılık yaptığını dile getiren genç futbolcu, "Şu anda o günleri düşündükçe çok tuhaf oluyorum. Mesela top toplayıcıyken, futbolculardan forma istiyorduk. Kimisi veriyordu, kimisi vermiyordu. Ama ben şu an biri bir şey istediğinde hemen veriyorum. Çünkü o formayı isterken ne düşündüklerini çok iyi biliyorum. Çok önemli bir kişiye sözüm olmadığı sürece formamı hep onlara veriyorum" dedi.

"OTOBÜSLE ÜMRANİYE'YE GELİYORDUM"

Kendisine bu yıl bir araba aldığını dile getiren Necip, daha önce tesislere toplu taşıma araçlarıyla gittiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bayrampaşa'dan Topkapı'ya minibüsle, oradan da otobüse binerek Ümraniye'ye geliyordum. Zaten genelde tesislerde kalıyordum. Otobüsle tesislere giderken, tanıyanlar çıkıyordu. Hatta bir maçın ertesi gününde yanımda oturan adam, gazetenin spor sayfalarını okuyordu ve orada benim fotoğrafım vardı. Bakmamaya çalıştım."

"İLERİDE İSPANYA'DA OYNAMAK İSTERİM"

Necip Uysal, ileride Avrupa'da futbol oynamak istediğini anlatarak, "Ama öncelikli hedefim Beşiktaş formasını sürekli giyen bir futbolcu olmak. Bir yerlere gelebilirsiniz ama orada tutunmak önemlidir. Ben bunu başarmak isterim. İspanya Ligi'ni takip ediyorum. Barcelona, Real Madrid maçlarını kaçırmıyorum. İleride İspanya'da bir takımda oynamak isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title