Haberler

Galatasaray Liv Hospital Medya Günü Düzenlendi

Thy Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın mensuplarıyla buluştu.

Thy Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın mensuplarıyla buluştu.

2014-2015 sezonu öncesi Düzenlenen etkinlikte sarı-kırmızılı takımın teknik ekibi ve oyuncuları, fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Fotoğraf çekiminin ardından sarı-kırmızılı oyuncular, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Liv Hospital ve Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen medya gününde yeni sezon öncesi hedeflerini açıkladı.

Ataman, "Geçen yıla göre bütçemizi daha aşağıya çektik. Ama kalitemizi yükselttiğimizi düşünüyorum" dedi.

"HER MEVKİDE ALTERNATİFLERİN BOL OLDUĞU BİR KADRO KURDUK"

Yeni sezon için açıklamalarda bulunan Ataman, "Biliyorsunuz toplamda yedi, dördü Türk Milli Takımı'nda diğerleri de kendi ülkelerinin Milli takımlarında görev aldı. Onlara tabi bir sürede dinlenme imkanı verdik. Geçen hafta Zadar'da bir turnuva vardı ve orada ilk olarak oyuncularımızı toplayabildik. Üç maç yaptık orada da ve bugünden itibaren de Abdi İpekçi'de çalışmalarımıza başlayacağız. Yarın bir turnuvada yer almak için Litvanya'ya gideceğiz. Yeni sezon başlıyor, yeni gelen oyuncularımız var. Geçen seneden kalan önemli oyuncular var. Takımın iskeletinin korunduğunu düşünüyorum. Çeşitli bir kadro kurduk. Her mevkide alternatiflerin bol olduğu bir kadro. Geçen yıla göre bütçemizi daha aşağıya çektik. Ama kalitemizi yükselttiğimizi düşünüyorum ben açıkçası. İyi transfer yaptık. İnşallah sonu iyi olacak" dedi.

"GEÇEN SEZON YAŞANAN SAKATLIKLAR BÜYÜK BİR ŞANSIZLIKTI"

Son 2 sezondur sarı-kırmızılı takımda yaşanan sakatlıklar hakkında açıklamalarda bulunan tecrübeli hoca, "Geçen sezon maalesef sakatlıklar erken geldi. Sezon başlar başlamaz bir anda oldu. Bu da çok büyük bir şansızlıktı. Yoksa onun dışında herhangi bir hazırlıklarla alakalı sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. Zaten oyuncularımızın yarısı Dünya Şampiyonası'ndan hazır geldiler. Diğerleri de burada yardımcı hocalarımızla birlikte çalıştı. Tabi sakatlık ne zaman, nerede gelir bilemiyorsunuz. Biz en azından bu sene bunlara önlem alarak geçen sene nazaran daha çeşitli bir kadro kurduk" ifadelerini kullandı.

"EUROLEAGUE'DE TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI TAKIM OLMAYI VE AVRUPA'DA GALATASARAY'I İLK SEKİZE SOKMAYI BAŞARDIK"

'Geçen sezon lig finalindeki maça çıkmama tercihinin özellikle bu sezon başında oyuncularda bir handikap oluşturup oluşturmayacağı' sorusuna ise Ataman iu şekilde cevap verdi: "Geçen sene biz Galatasaray camiası ve taraftarına yakışır bir biçimde mücadelemizi son gün son dakikaya kadar devam ettirdik. Euroleague'de Türkiye'nin en başarılı takım olmayı başardık. Avrupa'da Galatasaray'ı ilk sekize sokmayı başardık. Play-off'larda da seride eşitliği sağlayarak finale kadar geldik. Sonra kulübümüzün aldığı kararların arkasında durarak sezonu dimdik kapattık. Şu anda da aynı güçte, aynı hedeflerde ve rakiplerimiz kim olursa olsun bütçeleri ne olursa olsun bunları düşünmeden Galatasaray olarak ligde şampiyonluk, Euroleague'de de geçen senenin üzerine biraz daha çıkarmak istiyoruz ve bu hedefle sezona başlıyoruz."

"12 DEV ADAM'IN TÜRKİYE'DEKİ İMAJINI TEKRARDAN KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN TATLI BİR YORGUNLUK VAR'

A Milli takımda çok keyifli anlar yaşadığını ifade eden Ataman, "Türkiye'nin çeşitli takımlarında forma giyen oyuncularımla soyunma odasında Türkçe konuşarak çok keyifli anlar yaşadık. Belki sonunda çok büyük bir başarıya imza atamadık ama Türkiye'yi dünyanın en iyi sekiz takımı arasına sokmayı başardık. 12 Dev Adam'ın Türkiye'deki imajını tekrardan kazandırdık. Onun için bu tatlı bir yorgunluk. O yüzden ben ve oyuncularım hazır hiçbir sorun yok. Sezonu da güzel bitireceğiz. Seneye de inşallah Avrupa'da milli takım olarak madalya alarak olimpiyatlara gideceğiz" şeklinde konuştu.

NATHAN JAWAİ: "BU SEZON SAKATIMIZ OLMAZSA DAHA İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ"

Sarı-kırmızılı oyuncu Nathan Jawai yaptığı açıklamasında daha iyiye gideceklerini ifade etti.

Jawai, "Bu sezon bizim için yeniden bir başlangıç olacak. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum ama daha fazla antrenman yapamadık birlikte bunu da yaptıkça ortaya çıkaracağız. Geçen sezon çok sakatımız vardı bu sezon sakatımız olmazsa daha iyi bir takım olacağız. Çalıştıkça daha da iyiye gideceğimiz düşünüyorum. Dünya kupasındaki maçın 8 ay sonra parkeye ilk kez çıkışımdı. Daha gidecek uzun bir yolum olduğunu ve zamanla iyiye gideceğimi düşünüyorum. İyi bir takımımız, Carlos gibi bir liderimiz var. Pocius gibi bir Euroleague yıldızı geldi. Bu sezon hem ligde hem de Euroleague'de. Tabiiki kaybetmeyi kimse istemez. Türkiye'ye kaybedip buraya geri dönmek benim için biraz zor oldu ama buraya farklı bir amaç için geldim artık önüme bakacağım" ifeadelerni kullandı.

ARTYNAS POCİUS: " BU SEZON GEÇEN SEZONUN BİR ADIM ÖTESİNE GİTMELİYİZ"

Pocius yaptığı açıklamasında potansiyellerini ortaya çıkarmak için sakatlıktan uzak durmaları gerektiğini dile getirdi. Pocius," Her zaman için hedef aynıdır. Kazanmak için oynayacağız. Bu sezonda kupaları kazanmak için bulunduğumuz arenalarda başarılı olmak için oynayacağız. Potansiyelimizi ortaya çıkarmak için sakatlıklardan uzak, sağlıklı kalmamız lazım. Bu sezondaki hedef de geçen sezonun bir adım ötesine gitmek olur. Final Four'u hedefleriz" dedi.

ZORAN ERCEG: "ERGİN ATAMAN'LA ÇALIŞTIKÇA BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIYACAĞIZ"

Zoran Erceg ise şu an konuşmak için biraz erken olduğunu düşündüğünü ve takımla henüz tam olarak bir araya gelerek antrenman yapamadıklarını ifade etti. Erceg'in açıklaması şu şekilde: "İyi bir takıma ve gruba sahibiz ama antrenman yaptıkça iyi basketbol oynamaya başlayacağız. Bunu sağladıktan sonra da hedeflerimiz için konuşabiliriz. Tabii daha önce Euroleague'de Türk takımlarına karşı oynamıştım. Biraz bir şeyler biliyordum. Galatasaray'ın da köklü ve gelenekli bir geçmişi olduğunu biliyordum. Çok müthiş taraftarları olduğunu biliyordum. Bu bilgilerle geldim buraya. Ergin Ataman'la karşılıklı mücadele etmiştik, şimdi beraber çalışacağız ve çalıştıkça da birbirimizi daha iyi tanıyacağımızı düşünüyorum."

ENDER ARSLAN: "KADIN BASKETBOLU, ERKEK BASKETBOLUNDAN DAHA BAŞARILI"

Galatasaray Liv Hospital takım kaptanı Ender Arslan, kendilerini zor ve uzun bir sezonun beklediklerini belirterek, "Yoğun bir yaz döneminin ardından, önemli hedeflerle inşallah güzel bir sezona başlıyoruz. Tabi öncelikle bizim takım için sakatlıksız bir sezon geçmesini diliyorum. Çünkü son iki sezon sakatlıklardan bayağı bir çektik. Milli takımdan hazır geldik. Ama yoğunluktan dolayı yorgun döndük. Çünkü orada bayağı bir yıprandık. Zor bir turnuva idi. Ama bende iyi geçtiğini düşünüyorum. Sonuna kadar mücadelemizi verdik. Dünya'nın en iyi sekiz takımı arasına kaldık. Bu önemli bir başarı idi Türk basketbolu için. Şimdi tekrardan Galatasaray'ın başarısı için enerjimizi harcayacağız. Son iki sezonda olduğu gibi bu sezonda önemli başarılara imza atıp hem Euroleague'de hem de Türkiye liginde iyi bir sezon geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Arslan, FIBA Bayanlar Dünya Şampiyonası için, "Açıkçası bizim erkek basketbolundan daha başarılılar. O konuda aslında biz onların izinden gittik. Türkiye'de onların çok başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

KEREM GÖNLÜM: TARAFTAR İLE BULUŞACAĞIM İLK MAÇ İÇİN HEYECANLIYIM'

Galatasaray Liv Hospital'in yeni transferinden olan Kerem Gönlüm ise yaptığı açıklamasında, Galatasaray forması ile çıkacağı ilk maç için heyecanlı olduğunu söyledi.

Gönlüm, "Yeni sezonda da Avrupa'da yakalanan ilk sekizden sonra bir üst seviyelere çıkmak için çalışacağız. Yeni bir takımız. Açıkçası da birlikte fazla olma şansı bulamadık. Milli takımdan yeni geldik. Şimdi hazırlıklara başladık ama pek fazla vaktimizde yok. Bu hafta bir turnuvaya katılacağız. Sonra Türkiye Kupası elemeleri var. Sezona en iyi şekilde hazır olmaya çalışacağız ama dediğim gibi pek vaktimiz yok. İnşallah yeni gelen arkadaşlarımızla kimyamız uyuşur ve güzel bir sezon geçiririz" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Euroleague'deki hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Gönlüm, "Euroleague'de geçen sene ki başarının üzerine biraz daha eklememiz lazım ki başarılı olduk sayılalım. Onun haricindeki bizi başarısız kılar. Ama gerek Ergin Abi olsun, gerekse camiamız olsun, hep beraber bunu yapmak için hazırız. İnşallah başarılı oluruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Liv Hospital Abdi İpekçi Spor Salonu Ergin Ataman Politika Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title