Haberler

GABB Üyelerine Stratejik Plan Eğitimi Veriyor

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) üye belediyelerine destek olmak amacıyla "Stratejik Plan Eğitimi" veriyor.

Diyarbakır Liluz Oteli Toplantı Salonu'nda yapılan GABB Stratejik Plan Eğitim toplantısına aralarında Nusaybin, Edremit, Gürpınar, Hakkari, Van, Şemdili, Erciş, Silopi, Batman, Cizre ve Diyarbakır Büyükşehir gibi üye belediyeler katıldı.

İki gün sürecek olan eğitimi Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan Zuhal Çelebi Deniz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Cuma Çiçek, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürü endüstri mühendisi Fatma Tüzün veriyor.

GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, yaptığı açış konuşmasında yetersiz bütçeleri olan belediyelerin stratejik planlamalarını yapmalarının gerekliliği üzerinde durdu. "Mevcut Durum Analizi", "Paydaş Analizi", "GZFT (Güçlü yanlar-Zayıf yanlar-Fırsatlar-Tehditler)", "Planlama-Misyon, Vizyon Temel İlkeler ve Uygulamaları" gibi başlıklarda sunumlar yapıldı. Eğitimin yarınki bölümünde de "Amaç ve Hedefler – Stratejiler (Uygulamalar)", "Faaliyet ve Projeler – İzleme – Performans Ölçme ve Değerlendirme" başlıklarında sunumlar yapılacak. Yarın ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Plan Çalışmaları'nın 1. ve 2. Adım çalışmaları hakkında GABB'a üye belediyelere deneyimler paylaşılacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nusaybin Gürpınar Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title