Haberler

Futbolda Şiddet İçin Radikal Önlemler Alınsın"

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Onursal Başkanı Özkan Sümer, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, "Öteden beri şiddet bir ölçüde teşvik ediliyor, palazlanıyor.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Onursal Başkanı Özkan Sümer, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, "Öteden beri şiddet bir ölçüde teşvik ediliyor, palazlanıyor. Şiddet tehlikeli etkiler yaratıyor. Bunu iyi görmek ve engellemek için radikal bir kısım önlemler almak lazım" dedi.

TÜFAD'ın 50. yıl etkinlikleri kapsamında Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen "TÜFAD Genel Merkez ve Şube Başkanları Toplantısı"na katılan TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını dile getiren Sümer, Fenerbahçe'in yaşanan hadise karşısında serinkanlı ve duyarlı davrandığının altını çizdi. Bu tavırlarından dolayı Fenerbahçeyi kutlayan Sümer, şöyle konuştu:

"Buna ülkemiz açısından çok ihtiyaç var. Öteden beri şiddet bir ölçüde teşvik ediliyor, palazlanıyor. Şiddet tehlikeli etkiler yaratıyor. Bunu iyi görmek ve engellemek için radikal bir kısım önlemler almak lazım. Yoksa herkesin böyle sözel olaya üzüntü falan aktarması, yansıtması bu sorunları çözmeye yetmez. Bu yöndeki ihtiyaçlardan bir tanesi de olaya bütünü ile bakmak. Yani bir noktadan baktık mı o bütünü göremeyiz. Bugün böyle bir yansıması oldu, gelecekte daha tehlikeli yansımaları olabilir. Şu anda bu çok ciddi bir uyarı. Bu uyarının mesajını iyi almalıyız ve gereğini yapmalıyız."

Yaşanan olaydan Trabzonspor camiasının da rahatsız olduğunun altını çizen Sümer, "Bunun kendilerine mal edilmesi gibi bir sıkıntı, bir rahatsızlık yaşıyorlar. Oysa çok yakından bildiğim Trabzon'daki herkes bu olayı lanetliyor. Bunun da bilinmesi gerekiyor. İki camia arasındaki aşırı kinlenmeler, belki bu olayla yakınlaşmaya ve hoşgörüye dönüşecektir diye düşünüyorum" dedi.

"Verilen mesajlar önemli"

TÜFAD'ın düzenlediği Olgunlar Turnuvasına katılan eski Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe de gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı karşısında büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Futbolun güzelliklerle gündeme gelmesini ve konuşulmasını istediklerini ifade eden Penbe, "Maalesef bizim dönemlerde de böyle şiddet olaylarına maruz kalıyorduk. Sadece Süper Lig'de değil, alt liglerde de bu tür olaylar, taşkınlıklar oluyordu" dedi.

Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyla şiddet olaylarının yeniden gündeme geldiğini anlatan Penbe, olayda daha büyük bir facia yaşanabileceğinin altını çizdi. Devletin şiddeti önlemek için gerekli önlemleri aldığına değinen Penbe, oyuncular, yöneticiler ve başkanlara büyük iş düştüğünü söyledi.

Penbe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Verdikleri mesajlar çok önemli. İyi, güzel, akıllı mesajlar verilirse bu tür olayların daha az veya hiç olmayacağını düşünüyorum. Onun için demeçler verilirken daha dikkatli olmak gerekiyor. Türk futbolunu yurtdışında iyi tanıtabilme adına, böyle olaylarla değil futbolumuzla tanıtabilme adına ilerleme kaydedersek çok daha iyi olacaktır."

"Saldırı anormal"

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Ceyhun Eriş, gazetecilere yaptığı açıklama, saldırıyı, "Anormal" diye tanımladı. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını dileyen Eriş, şöyle konuştu:

"Bir takım şiddet olayları gördük ama bu bambaşka bir şey. Bir otobüse bu şekilde, böyle bir kin, nefret neden olabilir? Bunu yapan insanlar acaba neden etkilenmiş olabilir? Kin ve nefretle bunu yaptığını düşünüyoruz. Maalesef hiçbir şekilde açıklanacak bir tarafı yok. Zaten gereken tepki gösteriliyor ne kadar etkili olabilir bunu zaman gösterecek."

Ceyhun Eriş: "Bu durumu yaşayan futbolcular konuşmalı"

Eriş, Fenerbahçe Kulübü'nün verdiği tepkinin doğal olduğunu, hafif bile kaldığını savundu. Saldırıda cana kastedildiğine işaret eden Eriş, "Ağır değil, bence hafif bir tepki bile. Aslında futbolcular bununla ilgili yorum yapmadılar. Onların da çıkıp bu olayla ilgili fikir beyan etmelerini beklerdim. Atlattıkları şeyin ne kadar gerçekçi olduğunu anlatmaları gerekiyor" dedi.

Olayın faillerinin en kısa sürede yakalanmasını dileyen Eriş, "Hangi nefret bu olayı yapmalarına sebep oldu ben de merak ediyorum. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ergün Penbe Özkan Sümer Manavgat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title