Haberler

Futbol Topu Büyüklüğündeki Mantar Şaşırttı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan futbol topu büyüklüğündeki mantar görenleri şaşırttı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan futbol topu büyüklüğündeki mantar görenleri şaşırttı.

İlçe sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin üçüncü yüksek dağı olan Süphan Dağı eteklerindeki Sütey Yaylası, birçok doğal güzelliği içerisinde barındırırken, aynı zamanda doğada kendiliğinden yetişen ve halk arasında 'Göbelek' olarak adlandırılan dağ mantarı için vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Bahaddin Kavrat, arkadaşlarıyla birlikte Sütey Yaylası'na çıktığı gezi sırasında karşılaştığı top büyüklüğündeki mantarı görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Kavrat, hayatında ilk defa böyle bir mantar ile karşılaştığını ifade ederek, "Arkadaşlarımızla birlikte sabahın erken saatlerinde Sütey Yaylası'nda gezintiye çıktık. Gezinti esnasında iki yüz metre uzaklıktan otların arasında büyük bir mantar olduğunu gördüm ve mantarın olduğu alana gittik. Mantarın büyüklüğünü görünce şaşkınlık yaşadık. Bulduğumuz mantar top büyüklüğünde ve yaklaşık 3 kilo ağırlığındaydı. Ancak mantar kendisi açmadığı için zehirli olduğunu düşünerek yaptığımız incelemenin ardından mantarı yine bulduğumuz yere attık. Mantar belki de yenilebilirdi fakat biz zehirli olamayacağına emin olamadığımız için mantarı almadık. Ancak arkadaşlarımızla birlikte Sütey Yaylası'nda zehirli olmayan normal dağ mantarlarından topladık" dedi.

Özellikle hafta sonları ilçeden yüzlerce vatandaşın uğradığı yaylada, yabani mantarın yanı sıra şifalı olduğuna inanılan bitki ve otlardan da toplanıyor. Vatandaşlar, topladıkları mantarları kavurma, mantarlı pilav ve mantarlı yumurta yaparak tüketiyor. (MSA-Y) - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title