Haberler

Fuar ve Organizasyon Sorumluları Antalya'da Yetişecek

Antalya'da 2014 2015 eğitim öğretim yılında bir lisede, Türkiye'de ilk kez "Fuar ve Organizasyon Sorumlusu" dalı açılacak.

Türkiye'de ilk kez Antalya'daki bir lisede, "Fuar ve Organizasyon Sorumlusu" dalı açılacağı bildirildi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ'den (ANFAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk fuar ve organizasyon sorumluları, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesine yetiştirilecek.

Lisenin 10'uncu sınıfının sonunda öğrencilerin tercihleriyle oluşturulacak 30 kişilik şubede öğrencilere teorik bilgi verilecek. Bu dersi seçen öğrenciler, 12. sınıfta da haftada 3 gün beceri eğitimi yapacak.

Antalya EXPO Center Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın fuar, kongre ve organizasyon açısından önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Antalya'da geçen yıl 23 fuar, 135 kongre, 159 konser gerçekleştirildiğini belirten Seçer, kalifiye eleman ihtiyacının farklı sektör çalışanlarından temin edildiğine dikkati çekti.

Sektör için nitelikli, iyi eğitilmiş gençlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Seçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Antalya EXPO 2016 organizasyonu için de yüzlerce elemana ihtiyaç duyulacak. Fuar ve organizasyon dalının Türkiye'de ilk defa Antalya'da açılacak olması, sektör için olumlu bir gelişmedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul yönetim ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu sayede hem gençlerin yeni iş sahası bulacağına hem de organizatörlerin iş verimlerinin artacağına inanıyorum. İki taraf için de değerlendirilmesi gereken büyük fırsat." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title