Haberler

Fransız Öğrenciler de Bayram Telaşına Katıldı

Bir proje kapsamında Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde organik ürün yetiştirilen çiftliğe konuk olan iki Fransız öğrenci, ev halkının Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklarına da yardım ediyor Bayram sabahı için börek, baklava ve çörek yapımına katkı sağlayan öğrencilerden Amanda Jacquel, Türk mutfağını ve yemeklerini öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

MURAT DEMİRCİ - Bir proje kapsamında Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde organik ürün yetiştirilen çiftliğe konuk olan iki Fransız öğrenci, ev halkının Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklarına da yardım ediyor.

"Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi, Gönüllü Bilgi ve Tecrübe Takası" (TaTuTa) Projesi kapsamında Gümüşhacıköy'e geldiklerini belirten öğrencilerden Maél Bayad (23), burada ev sahibine yardım ederek doğayla iç içe bulunduklarını, hem tatil yaptıklarını hem de organik meyveleri yediklerini belirtti.

Bayad, yaşadıkları yerde çiftçilik olmadığını anlatarak, "Fransa ile buradaki meyveler farklılık gösteriyor. Burada bol bol organik ürün tüketiyoruz. Bahçe işlerinde çalışıyor, elma, çilek, şeftali, salatalık, böğürtlen toplayıp doğayla iç içe oluyoruz" dedi.

Müslümanlar için önemli bir yere sahip Ramazan Bayramı'nı ilk defa Türkiye'de yaşayacağını belirten Bayad, "Babam da Müslüman fakat daha önce hiç bu duyguyu yaşamadım" diye konuştu.

Amanda Jacquel (23) ise çiftlik işlerini sevdiğini ve kaldıkları çiftlikte doğal ve organik ürünler tükettikleri için mutlu olduğunu ifade etti.

İlçede bir ay daha kalacaklarını belirten Jacquel, "Bize kalacak yer ve yiyecek veriyorlar. Biz de bahçe işlerinde çalışıyoruz. Çapa yapıyor, zararlı otları temizliyoruz, organik meyveleri topluyoruz" dedi.

Ev sahipleri Birsen Bayrak'tan Türk mutfağını ve yemeklerini öğrendiğini, bunun mutluluğunu yaşadığını kaydeden Jacquel, Ramazan Bayramı için ev sahipleri ile yemek ve börek yaptıklarını söyledi.

Jacquel, proje sayesinde arkadaşıyla hem tatil gerçekleştirdiklerini hem doğal ürünler tüketerek sağlıklı beslendiklerini hem de farklı kültürlerde insanları tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Türkiye'deki gelenekleri de öğreniyorlar

Emekli olduktan sonra topraklarında yaklaşık 10 yıldır organik tarım yaptığını ve Buğday Derneği üyesi olduğunu anlatan evli ve 2 çocuk babası İbrahim Bayrak (60) ise TaTuTa kapsamında gönüllü turist ağırladıklarını belirtti.

Çiftliğindeki iki gönüllü Fransız öğrenciyle iyi anlaştıklarını dile getiren Bayrak, "Mübarek ramazan ayında bizler ile ramazan geleneklerimizi, göreneklerimizi öğrenmekteler. Ayrıca bayram günü nasıl bayram yaptığımızı, nasıl sevindiğimizi, mutluluğumuzu görerek bu sevinç ve mutluluğumuzu birlikte paylaşacağız" diye konuştu.

Bayrak, yabancı misafirlerin eşi ile bayram sabahı için su böreği, baklava, çörek yaptıklarını belirterek, "Bayram sabahı bunları birlikte paylaşarak hem kendimizi hem de onları mutlu edeceğiz" ifadesini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Gümüşhacıköy Fransa Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title