Haberler

Fransada Türkler Ölümden Döndü...

Strasbourg'da Kayseri ve Konya Asıllı Ailelere Ait İki Müstakil Ev Cuma Sabahı Saat 3.50-4.00 Saatlerinde Ateşe Verilip Duvarlara Nazi Sembolü Gamalı Haç Boyandı.

Fransanın Strasbourg kentine bağlı Hoenheim kasabasın Mundolsheim caddesinde Kayseri ve Konya asıllı ailelere ait iki müstakil ev cuma sabahı saat 3.50-4.00 saatlerinde ateşe verilip duvarlara nazi sembolü gamalı haç boyandı. Olayın korkusunu üzerinden atamayan Türk aileler "burada yalnızlığa terkedildik, hiçbir dış temsilcimiz bizi arayıp geçmiş olsun dilemediler' diye tepki gösterdi. Konyalı Sevim Karatekin (31) "Caddenin karşısında oturan Kayserili Bakar ailesi bizi uyandırmasaydı şimdi hayatta değildik" diye olayı korku içinde anlattı. İki çocuk annesi Sevim Karatekin eşi Ali (31),çocukları Elif (8), Melike (5) yangını farketmedik derin uykudaydık. Karşı caddede evleri yakılan Kayserili Bakar ailesi bize gelerek cama vurdular, bağırarak bizi uyandırdılar, ölümün eşiğinden döndük. Saldırganların bilerek giriş kapısın yaktıklarını amaç bizi evde mahsur bırakıp,dışarı çıkmamızı engellemekti. Bu evden ölümüzün çıkmasını istiyorlardı." dedi.Ali Karatekin ise Türk yetkililerin ilgisizliğinden yakındı, "burada bizimle kimsenin ilgilenmediğine şahit olduk, burnumuzun dibinde başkonsolosluk ve Büyükelçiliğimiz var Fransız Tv ,ve gazeteleri haberi cuma,cumartesi günü duyurdu ama kimse geçmiş olsuna gelmedi' dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL DUYSUN

Ali Karatekin "Yaşanan üzücü olaydan iki gün önce Cumhurbaşkanımız Türk toplumuyla buluşmuştu. Buluşmada' dış temsilcilikler sizin eviniz demişti, sizlerin her sorunuyla ilgilenirler mesajını verdi' bundan sonrada gelmesinler artık kimseye ihtiyacımız yok" dedi.

Olay günü Alsas bölgesinde görev yapan çok sayıda siyasi, belediye çalışanları, polis yetkilileri Türk ailelerden geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hoenheim kasabasın belediyesi evleri yakılan ailelerin zararı belediye tarafından karşılanacağını bildirdi. Ölümün eşiğinden dönen Karatekin ailesinden anne Sevim Karatekin, "bu eylemin peşini bırakmayacağız ne olursa olsun, bu yapılanlar ne ilk nede son olacak. Artık önlemler alınmalı başka bir Türk ailenin canı yanmasın" diye konuştu. Karatekin 6 ay önce eve taşındıklarını, zararlarının ok büyük olduğunu söyledi.

FRANSIZ EŞ SELİN BAKAR YANGINI FARKETTİ

Yangını duman kokusu ve yangında tutuşan eşyaların gürültüsüyle Fransız eş Selin Bakar (28) farketti. Evde bulunan eşi Bülent Bakar (32) çocukları Mikail (8),Tülin'i (2) uyandırıp canlarını kurtarmak için giriş katın oturma odasın camlarından kendilerini dışarıya attı. Selin Bakar karşıda oturan Türk komşusun evin yandığını görüp onlarıda uyandırıp büyük bir faciayı önledi. DHA muhabirine konuşan Selin Bakar, "ilk defa böyle bir ırkçı saldırıya şahit oluyoruz hepimiz çok tedirginiz. Türklere yönelik ırkçı saldırıları hep duyuyorduk artık Alsas ve Strasbourg'ta Türklere yönelik saldırıların arttığını polis yetkilileride doğruladı" diye konuştu. Emine Dündar ise, her iki evde çıkan yangının evlerin giriş kapılarıyla bahçede bulunan çöp bidonların yakıldığına dikkat çekti. Çıkan yangında Bakar ailesine ait evin giriş katı ve odaları yangında kullanılmaz hale gelirken Hoehenheim belediyesi aileye geçici olarak başka bir daire tahsis etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title