Haberler

    Fransa'dan Işid'e İlk Hava Saldırısı

    ABD'nin ardından Fransa da Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan vurmaya başladı.

    Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Irak'ta IŞİD'e karşı hava saldırılarının başladığı duyuruldu.

    Hava saldırılarının yerel saatle 9.40'da başladığı bildirilen açıklamada, IŞİD güçlerinin lojistik depolarının hedef alındığı kaydedildi.

    'Karadan müdahale yok'

    IŞİD ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üzerine hava desteği vererek katılacağını söyleyen Hollande, "Bu çağrı üzerine IŞİD ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. Bundan öteye gitmeyeceğiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak'a karadan müdahale etmeyeceğiz" demişti.

    Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere ve ABD vatandaşlarını kafalarını keserek öldüren IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu Fransız rehineleri nasıl serbest bıraktığına ilişkin soruyu, "Paris yönetimi, rehinleri geri almak için ne herhangi bir fidye ödedi ne de takas yaptı" karşılığını verdi.

    Hollande, "Ama bazı ülkeler, bize yardım etmek için bunları yaptı, bunu kabul etmeliyim" diye ekledi.

    İngiliz ve ABD yönetimleri, vatandaşlarının IŞİD tarafından öldürülmesini, bazı ülkelerin örgüte fidye ödemiş olmasına bağlamıştı.

    Daha önce de iki ABD'li gazeteciyi öldüren IŞİD örgütü, son olarak kaçırdığı İngiliz vatandaşı David Cawthorne Haines'i başını keserek katletmişti.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Fransa Irak Işid Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
    500

    Yorumlar (1)

    serdar:

    isidin cani cehenneme ama bu fransiz ve amerikalilarin da cani cehenneme islam düsmani köpekler . . isid misid nusra musra öso , el kaide , osma boka haram bilmem ne hepsi bu mason köpeklerinin islami karalamak icin uyguladiklari politika . . köpek soylari . . komunizm varken siz hic terörism diye birsey duydunuzmu hic? komunizm yikildi , savaslarin devam etmesi ve dünya gücünü elinde tutabilmek icin terörizmi buldular , serefsiz soysuz sopsu kani bozuk batili ülkeleri

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title