Haberler

Fransa'da Mültecilere Yardım Eden Çiftçiye Hapis Cezası İstendi

Fransa'da mültecilere yardım eden bir kişinin kaçak girişlerine yardım ettiği gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Fransa'da mültecilere yardım eden bir kişinin kaçak girişlerine yardım ettiği gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Savcı Jean-Michel Pretre, çiftçi Cédric Herrou'nun 8 ay hapis ve 30 bin Euro da para cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Ehliyet kullanımının da sınırlandırılma istedi.

Zeytincilikle uğraşan Cedris Herrou, "Benim yaptığım bir şeyi feda etmek değil, bu benim için bir onurdur."dedi. Fransa'nın İtalya sınırındaki La Vallée de la Roya' bölgesinde çiftçilik yapan 37 yaşındaki Cédric Herrou, mültecilere yardım ettiği için hapis cezasına çarptırıldı.

Nice Mahkemesi'nde görülen davada, Herrou'nun İtalya'dan kaçak yollarla Fransa'ya giren mültecilere yardım etmek daha sonra da onları Fransa Devlet Demiryolları'na (SNCF) ait kullanılmayan kampa yerleştirmekle suçlandı. Cedric Herrou, daha önce otobanda yürüyen mültecileri alıp gara bıraktığını daha sonra ise problemle daha yakından ilgilenmeye başladığını aktardı.

Savcının suçlamalarını kabul eden Cédric Herrou mahkemede yaptığı konuşmada, "Evet mültecilere yardım ettim çünkü o insanların problemi vardı. Evet yaptım, çünkü yardım etmem gerekiyordu. İnsanlar otoyol üzerinde ölüyordu. Acı çeken aileler vardı. Sınırları yerleştiren fakat sonuçlarıyla uğraşmayan bir devlet var" ifadelerini kullandı. Mahkeme 10 şubat tarihine ertelendi. - Paris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İtalya Fransa Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title