Haberler

    Fransa'da Benzin Krizi Can Aldı

    Güncelleme:

    Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protestolar kapsamında yaşanan benzin sıkıntısı nedeniyle bir kişi elektrikli bir araçtan yakıt çalmaya çalışırken akıma kapılarak hayatını kaybetti.

    Fransa'nın Besonçon kentinde, dün gece aracının deposunda benzin kalmayan bir kişi, sifon pompa setiyle başka araçtan benzin çalmaya çalışırken öldü.

    İsmi açıklanmayan kişinin, elektrikli aracın deposundaki akıma kapıldığı belirtildi. Söz konusu kişinin etrafa yayılan yanık kokusu sonrasında fark edildiği ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

    BENZİN İSTASYONLARINA ULAŞIM YOK

    Fransa'da hükümetin parlamentodan geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasa tasarısına karşı protestolar kapsamında hafta sonundan bu yana rafinerilerden benzin istasyonlarına ulaşım sendikalar tarafından engellenmiş durumda.

    TAMAMI GREVDE

    Ülkedeki 8 rafinerinin tamamında grev yapılırken bazı rafinerilere hiç ulaşılmıyor.

    ARAÇ BAŞINA 20 LİTRE

    Fransa'daki 12 bin benzin istasyonundan 4 bin 26'sında ise benzin kıtlığı yaşanıyor. Bazı bölgelerde araç başına 20 litre verilmesi uygulamasına geçildi.

    UZUN KUYRUKLAR VE KAVGALAR

    Hafta başından bu yana Seine-et-Marne'de bulunan ve Paris'in de yer aldığı Ile de France bölgesine dağıtım yapan Grandpuits petrol rafinerisinin bloke edilmesiyle benzin kıtlığı, Paris ve çevresinde de hissedilmeye başlamıştı.

    'BENZİN YOK' UYARISI

    Paris'te benzin istasyonlarının bazılarının önünde kuyruklar oluşurken, bazılarında da yakıt olmadığı için pompaların üzerine "Benzin yok" uyarısı asıldı.

    Hafta sonundan itibaren kademeli olarak başlayan yol kapatma eylemleriyle göstericiler, rafinerilerden ve depolardan akaryakıt istasyonlarına nakil yapılmasını engelliyor. Rafineri eylemleri özellikle ülkenin kuzey ve iç kesiminde etkili olurken, diğer bölgelerden de eylemlerle destek gelmeye başladı. Eylemler sonucu Fransa'daki benzin istasyonlarının yüzde 20'si hizmet veremeyecek noktaya geldi.

    PROTESTOLARIN NEDENİ

    Ülkede yoğun protestoların hedefi olan yeni çalışma yasa tasarısının yasalaşması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek. Yeni tasarı ayrıca, işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fransa Paris Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title