Haberler

Fotoğraf Vakfi'nin 10. Kuruluş Yılında Belgesel Fotoğraf Günlerİ

Güncelleme:

Fotoğraf Vakfı, 10. Yaşını, Kasım ve Aralık aylarında izleyicileri belgesel fotoğrafla buluşturacak bir dizi etkinlik ile kutluyor.

Temelleri 1999 Marmara Depremi sonrasında deprem bölgesinde yürütülen "Fotoğrafçı Çocuklar Atölyeleri"nde atılan ve 2004 Kasım'da kurulan Fotoğraf Vakfı 10 yaşında.

Fotoğraf sanatının gelişmesi, belgesel fotoğrafın yaygınlaşması ve toplumsallaşması, fotoğrafçılar arasında dayanışma ve işbirliğinin güçlendirilmesi ve görsel mirasımızın korunması amacıyla yola çıkan Fotoğraf Vakfı, 10 yılda onlarca etkinlik, eğitim, atölye ve sergi ile fotoğrafseverlerle buluştu.

Fotoğraf Vakfı, fotoğrafçı ve fotoğraf izleyicilerini 28 Kasım-20 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Belgesel Fotoğraf Günleri kapsamındaki 10. yıl etkinliklerine davet ediyor. Etkinlikler, vakfın Galata Fotoğrafhanesi ile paylaştığı Galata'daki mekânında "Fotoğraf Vakfı'nın Seyir Defteri: Yolculuktan Notlar" sergisinin 28 Kasım'da yapılacak açılışıyla başlayacak.
Belgesel Fotoğraf Günleri, 29 ve 30 Kasım'da Salt Galata'da devam edecek. İki gün boyunca izleyiciler, 60'tan fazla belgesel fotoğraf çalışmasının paylaşılacağı gösterimlere, panel ve söyleşilere ücretsiz olarak katılabilecek.
Yine bu iki gün içerisinde, yakın dönemde sayıları artmaya başlayan fotoğraf kolektifleri ve fotoğraf ajansları da birer stand açarak fotoğrafçılarla buluşma imkanı yaratacak.
Belgesel Fotoğraf Günleri, Aralık ayı boyunca cumartesi günleri Fotoğraf Vakfı'nda düzenlenecek olan gösterim ve söyleşilerle devam edecek.

Belgesel Fotoğraf Günleri'nin Kasım ve Aralık ayı programı ile katılan fotoğrafçıların ve çalışmalarının detaylı bilgileri www.fotografvakfi.com.tr adresinden takip edilebilir.

ETKİNLİKLERDEN ÖZET:

"Fotoğraf Vakfı'nın Seyir Defteri: Yolculuktan Notlar" Sergisi Açılışı ve Kokteyli
Vakfın 2000 yılında başlayan kuruluş süreci ve sonrasında yapılan çalışmalardan satırbaşlarının yer alacağı sergi, fotoğrafçı çocuklar atölyeleri, fotoğraf çalışmaları ve sergileri, festivaller, yayınlar, hatıraları, kısacası Fotoğraf Vakfı'nın görsel mirasını ele alacak. Sergi 28 Kasım akşamı saat 19:30'da Fotoğraf Vakfı Galerisi'nde ( Galata Fotoğrafhanesi) açılacak ve 21 Aralık'a kadar izlenebilecek.

Belgesel Fotoğraf Günleri kapsamında, 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde, 60'dan fazla belgesel fotoğrafçının çalışmaları Salt Galata'da gösterime girecek. Ayrıca her iki gün belgesel fotoğrafla ilgili paneller düzenlenecek.
Gösterim ve paneller 12:00 – 19:00 arası Salt Galata'da ücretsiz olarak izlenebilecek.
29-30 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri 5 bölümde düzenlenecek fotoğraf gösterimleri şu başlıkları taşıyor: "Geçmiş Yıllar", "Yakın Zamanlar", "Kişisel Hikâyeler", "Toplumsal Olaylarda Belgesel Fotoğraf" ve "Kürt Coğrafyasından".

29-30 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak 3 panel ve konuşmada ise çeşitli açılardan belgesel fotoğraf tartışılacak.

Panel konuları ve katılımcılar şöyle:

"Türkiye'de Son Dönem Belgesel Fotoğrafın Eleştirisi"  Kolaylaştırıcı: Orhan Cem Çetin; Konuşmacılar: Aykan Özener, Melih Zafer Arıcan, Özcan Yurdalan ;

"Diyarbakır'da Kadın Fotoğrafçı Olmak": Konuşmacılar: Aylin Kızıl, Fatma Çelik;

"Toplumsal Olaylarda Belgesel Fotoğraf": Kolaylaştırıcı: Yücel Tunca; Konuşmacılar: Delizia Flaccavento, Kemal Aslan, Özcan Yaman.

"Belgesel Fotoğrafta Kişisel Hikâyeler": Konuşmacılar: GAPO - Refik Akyüz, Serdar Darendeliler.

Ayrıca Cumartesi günü bu yıl kaybettiğimiz genç fotoğrafçı Cem Ersavcı ile ilgili Yrd. Doç. Tuna Uysal bir konuşma yapacak ve Cem Ersavcı'nın "Dışarısı" isimli çalışması gösterilecek.

Her iki günde de saat 14:30-15:00 arasında, belgesel ve haber fotoğraf üretimi yapan kolektiflerle ajansların fotoğrafçıları, Salt Galata'nın 2. katındaki bir diğer salonda kurulan standlarda fotoğrafçı ve izleyicilerle sohbet imkânı bulacak. Masa Başı Sohbetleri'nde Nar Photos, Agence Le Journal, WePhotos, MahzenPhotos, KodaKollektif ve Dokuz8HaberAjansı temsilcileriyle tanışmak ve sohbet etmek mümkün olabilecek.

Aralık ayında Belgesel Fotoğraf Günleri Fotoğraf Vakfı'ndaki Cumartesi Söyleşileri ile devam edecek.
Belgesel Fotoğraf Günleri'nde gösterilen bazı fotoğraf çalışmalarının tekrarının yapılacağı ve sırasıyla 6, 13 ve 20 Aralık Cumartesi günleri, saat 18:00'de başlayacak etkinliklerde, gösterileri takiben Cevahir Buğu– "Trans-Sibirya Ekspres"(6 Aralık, 19:00): Özcan Ağaoğlu "İran'a Bak" (13 Aralık, 19:00): Kürşat Bayhan, Mehmet Ali Poyraz ve Selahattin Sevi (20 Aralık, 19:00), çeşitli belgesel projelerini gösterecek ve çalışmaları hakkında izleyicilerle sohbet edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Galata Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title