Haberler

    Formula 1 Pistinden Lamborghını Gallardo Lp 570-4 Superleggera'lar Geçti…

    Süper Spor Otomobillerin En Önemli İsmi Olan Automobili Lamborghini S.p.a. ve Türkiye Temsilcisi Doğuş Otomotiv Tarafından Düzenlenen Profesyonel Sürüş Eğitimi Programı Lamborghini Track Day 2010, 18-19 Eylül 2010 Tarihlerinde İstanbul Park'ta Gerçekleştirildi.

    Lamborghini Track Day aktivitesinde motorsportları tecrübesine sahip italyan pilotlar tarafından, Lamborghini'nin en son modeli olan Gallardo LP 570-4 Superleggera'lar ile profesyonel sürüş eğitimi verildi. isteğe göre Lamborghini müşterileri kendi araçlarıyla da pistte sürüş keyfine vardılar.

    Gallardo LP 570-4 Superleggera

    Lamborghini'nin hafif otomobil felsefesinin en önemli örneğini oluşturan Gallardo Superleggera'nın ağırlığı, bir önceki modeli Gallardo LP 560-4 ile karşılaştırıldığında, 70 kilogram azaltılırken, 1340 kilogram boş ağırlığa sahip bulunuyor. Üretiminde yoğun olarak karbon fiber kullanılan Gallardo LP 570-4 Superleggera, Lamborghini model yelpazesi içindeki 'en hafif yol otomobili olma' özelliğine sahip bulunuyor. Spor otomobil üretiminde ideal olan karbon fiber teknolojisi, ağırlık-güç oranı azaltımıyla otomobilin performansını nefes kesecek ölçülerde artırırken, CO2 emisyonlarının da düşürülmesini sağlıyor.

    Sınıfının en iyi güç ağırlık oranına (2.35 kg/hp) sahip olan bu süper spor otomobil, 570 beygir gücüne ve 6500 d/dk'da 540 Nm'lik torka sahip. Gallardo LP 570-4 Superleggera, uçuş düzeyindeki olağanüstü performansıyla, 0 – 100 hızlanmasını 3.4, 0-200 km hızlanmasını ise 10.2 saniyede tamamlıyor.

    Model isminde de ifade edilen 4 rakamında da olduğu gibi, Superleggera dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatıldı. Sürekli dört tekerlekten çekiş, merkezî bir viskoz bağlantı ve arka aksta yüzde 45 oranında sınırlı kaymalı bir diferansiyeli içeriyor. Normal koşullarda, V10'un sunduğu güç, ön ve arka akslara 30:70 oranında yönlendirilirken, süper hafif Gallardo'nun ağırlık dağılımı, öne yüzde 43 arkaya yüzde 57 oranında…

    Lamborghini'nin, sürücüsüne tarifsiz duygular yaşatan Superleggera; tasarımı, üstün sürüş özellikleri, teknolojisi, işçiliği ve kalitesiyle özellikle bir otomobilden beklentisi uç noktalarda olan kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni kazanıyor.

    Lamborghini Track Day 2010

    Doğuş Otomotiv, geleneksel Track Day organizasyonunu global ortakları ile birlikte düzenledi. istanbul Park Formula 1 pistinde düzenlenen sürüş eğitiminde, Lamborghini'ler Pirelli'nin yüksek performans alanında referans noktası olan P Zero ailesi lastikleri ile donatıldı.

    Lamborghini Track Day organizasyonunda, katılımcılar Pirelli lastiklerinin yüksek performanslı otomobillerde konforu ve performansı aynı anda yaşatan PZero Corsa desenini de deneme fırsatı buldular.

    Madeni yağ sektörünün lideri Castrol ise Doğuş Otomotiv'le birlikteliğini Lamborghini Track Day ile sürdürdü. Castrol, Lamborghini Track Day organizasyonuna yüzyıllık rekorlarla dolu tecrübesinin eseri olan eşsiz teknoloji ürünleriyle destek verdi.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

    Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

    2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

    2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

    Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

    Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

    Bakmadan Geçme

    Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
    Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

    Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title