Haberler

Formül Hatırlatan Tişörtler, Çizgi İzleyen Robotlar

Öğrencilerin temel bilimlerdeki gelişmelerini ve yaşama yönelik üretkenliklerini amacıyla Özel Adana Başkent Okulları’nda açılan Bilim Fuarı, adına yakışan tasarım ve uygulamalara ev sahipliği yaptı.

Öğrencilerin temel bilimlerdeki gelişmelerini ve yaşama yönelik üretkenliklerini amacıyla Özel Adana Başkent Okulları'nda açılan Bilim Fuarı, adına yakışan tasarım ve uygulamalara ev sahipliği yaptı. Robottan yaşam mekanları maketlerine kadar bir çok farklı sunumun yapıldığı fuarda en büyük ilgiyi ise "Çizgi izleyen robot", "Mısır koçanından yalıtım malzemesi" ile "Matematik formüllü tişörtler" gördü.

KATILIMCILARA PROJELERİNİ ANLATTILAR

Bu yıl 6.düzenlenen Özel Başkent Adana Okulları Bilim Fuarı'nda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler tarafından işbirliği içinde yürütülen 70 proje sergilendi.

Fuarda, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları projeler sergilenirken, öğrenciler, arkadaşlarına ve öğretmenlere projelerini anlattı. 6.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin büyük ilgi gördüğü fuarda, projelerin yanı sıra kültür sanat içerikli maketler de yer aldı.

TARİHİ VE TURİSTLİK BÖLGELER DE TANITILDI

Türkiye'de bulunan 7 bölgenin turistlik ve tarihi yerlerinin öğrenciler tarafından yapılan maketleri Bilim Fuarında yeri aldı. Çanakkale şehitliği, Topkapı Sarayı ve Anıtkabir maketleri izleyenlere tarihi ve kültürel değerlerimizi bir kez daha hatırlattı. Güneydoğu bölgemizde bulunan Mardin'in gelenek ve görenekleri de fuarda sergilendi. Çeşitli yaşam mekanlarının maketlerinin izlenime sunulduğu fuar için kimi öğrenciler de "Hayalindeki mahalleyi" yaptı. Eser sahibi öğrenciler, yaptıkları maketleri arkadaşlarına tek tek anlatarak o bölge hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı.

ATAMIZIN İZİNDEYİZ, SÖYLEDİĞİ GİBİ GÖKLERDEYİZ

Özel Başkent Okulları'nda 6.düzenlenen Bilim Fuarı'nda maket uçaklar da büyük ilgi çekti. Tamamen el yapımı olan maket uçaklar hafifliği ve dayanıklılığıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

ROBOT HAYRANLIK UYANDIRDI

Fuarın gözdelerinden birisi de Robotik Bilim Atölyesi öğrencilerinin yaptığı "Çizgi izleyen robotlar"dı. Fuarın başköşesine konulan robot profesyonelce yapımı nedeniyle dikkatleri topladı. Öğrenciler çok beğendikleri robotla fotoğraf çekilebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

FORMÜLLERİNİ UNUTANLAR İÇİN

Bilim Fuarı'nın bir diğer dikkat çeken tasarım ise "Matematik tasarımlı tişörtler"di. Beyaz tişörtün üstüne matematikte sıkça unutulan formülleri çizen öğrenciler, özellikle matematik dersiyle sorun yaşayan öğrencilerden tam not aldı!

Tişörtleri tasarlayan öğrenciler, amaçlarının "Unutulan matematik formüllerin tişört olarak giyilmesi ve bu suretle formüllerin hafızalarına kazınmasını sağlamak" olduğunu söylediler.

MISIRIN FAYDASI

Özel Başkent Okulları'ndaki 6.Bilim Fuarı'nda bir öğrencinin projesinin ise inşaat sektöründe çığır açabileceği konuşuldu. 6.sınıf öğrencinin internetten yaptığı araştırmalar sonucunda mısır koçanının bina yapımlarında ısı yalıtımında kullanılacağını ve bu sayede mısır koçanlarının değerleneceğini savunması öğretmenlerden tam not aldı.

GÖLGE OYUNU UNUTULMADI

Bilim Fuarı'nda Karagöz Hacivat Gölge Oyunu da unutulmadı. 6. sınıf öğrencilerinin kartonlarla tasarladığı gölge oyunu gösterisi minik öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Özel Adana Başkent Okulları Müdürü Gülümser Gedikoğlu "Bu etkinlikle öğrencilerimizin akademik ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlamış oluyoruz. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bu dönemde önemli olan, ulaştığı bilgiyi yorumlayabilen ve öğrendiklerini günlük hayattaki problemleri çözmede kullanılabilen bireyler yetiştirmektir" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title