Haberler

Foça Belediyesi'nin Halk Günü, Dert Günü Oldu

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, halk günü toplantısı düzenledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, halk günü toplantısı düzenledi. Belediye binası Başkanlık makamında gerçekleştirilen halk toplantısında, vatandaşlar kent sorunlarına yönelik çeşitli sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi.

İlçedeki çevre temizlik sorunlarına dikkat çeken vatandaşlar, çöp konteynırlarının yetersizliğinden yakındı. Soruna vakıf olduğunu belirten Başkan Demirağ, "Belediye olarak en ciddi sorunlarımızdan biri budur. Her yıl çöp konteynır sayımızı artırıyoruz. Ancak hırsızlıklara engel olamıyoruz. Maalesef çöp konteynırlarımız hurdacılar tarafından çalınıyor. Sadece çöp konteynırları değil, logar kapaklarımız ile mazgallarımız da bir çok kez çalındı. Kaldı ki Foça Belediyesi olarak temizlik bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konudur. Bağarası, Gerenköy gibi beldelerimizde geçmişte çöpler üzeri açık bidonlarda biriktirilirken, şimdilerde ise tüm ilçe genelinde çöp konteynırları kullanıyoruz" dedi.

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINA

İlçede salı günleri kurulan halk pazarında ve kent merkezinde faaliyet gösteren esnafın belediye tarafından sarı çizgi ile kendilerine ayrılan kısmın dışına çıkarak, insanların yürüdüğü kaldırımları işgal ettiğini ifade eden vatandaşlar, belediye zabıtalarının bu konuda yetersiz olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde Foça Fener Burnu yarımadasında hizmete giren bir eğlence mekanının gürültü kirliliği yaptığını öne süren vatandaşlar, "Eğlenceye karşı değiliz. Fakat Foça bir tatil kentidir. Eğlence mekanları kendilerine izin verilen saatlerde ve gerekli izolasyon sağlanarak yasal desibel ölçülerinde müzik yayını yapabilirler. Ancak söz konusu mekanın yasal ölçülerde müzik yaptığını düşünmüyoruz. Biz bu konuyu daha önce İlçe Emniyet Müdürlüğüne de bildirdik. Yetkili ve ilgili makamların bu soruna biraz daha duyarlı davranmasını talep ediyoruz" diyerek, ilçe genelinde bulunan eğlence mekanlarının sık sık denetimden geçirilmesini istediler.

DENİZ KİRLETİLİYOR İDDİASI

Büyükdeniz Limanı'nda konuşlu bulunan balıkçı teknelerinin denizi kirlettiğini öne süren vatandaşlar, Foça sahilinde denize girilen iskele ve plajların bakımsızlığından da şikayet ettiler. Özellikle ahşap iskelelerin onarılmasını talep eden vatandaşlar, iskelelerde basamakları kırık olan merdivenlerin tehlike arz ettiğini söylediler.

Bu şikayete yanıt veren Başkan Demirağ, Foça'nın bu yıl 7 tane mavi bayrak kazandığına dikkat çekerek, "Balıkçı teknelerinin denizi kirliliğine neden olduğu yönünde ki şikayetinizi Liman Başkanlığı ve Su Ürünleri Kooperatifi ile iletişime geçip araştıracağız.Bazı iskele ve plajlarımızda küçük sorunlar olduğunu biliyorum. 1 Temmuz tarihine kadar tüm eksikliklerimizi gidereceğiz" dedi.

FOÇA'DA TÜM OTOPARKLAR ÜCRETSİZ

İlçede salı günleri halk pazarı olarak kullanılan alanın, diğer günlerde otopark olarak kullanıldığını anlatan bir vatandaş, "Benim bu alanda evim var. Doğal olarak da akşam olduğunda otomobilimi evimin önüne park ediyorum. Ancak alanın belediyeden kiraladığını öne süren birileri her akşam yanıma gelerek benden otopark parası istiyor. Merak ediyoruz; ücretli otopark olarak kullanılan alan şehir planında otopark olarak geçiyor mu? Ben evimin önüne park ettiğim aracım niçin para ödemek zorunda kalıyorum. Sayın Başkan sizce bu adil mi?" diye sordu.

Foça Belediyesi olarak her zaman halkın huzuru ve refahını her şeyden önde tuttuklarını ifade eden Demirağ, "İlçemiz genelinde otopark olarak çalıştırılmak üzere belediye tarafından kiraya verilen tüm alanlarımızın sözleşmelerini geçtiğimiz ay iptal ettik. İlçemizdeki tüm otoparklar ücretsizdir. Kimsenin sizlerden otopark ücreti istemeye hakkı yoktur" açıklamasını yaptı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülgür Gökhan Bağarası Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title