Haberler

Flaş... Nedim Şener'e Beraat

Güncelleme:

Gazeteci Nedim Şener gizliliği ihlal davasından beraat etti.

Oda tv soruşturmasında tutuklanan Gazeteci Nedim Şener, bir haberde gizliliği ihlal ettiği ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutulan gazeteci Nedim Şener, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı ve beraat etti. Hakkında dokuz yıla kadar hapsi istenen Şener, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın anlatımlarına yer verdiği gerekçesiyle "gizliliği ihlal" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla yargılanıyordu.

Yargılamanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıkan Milliyet gazetesi eski muhabiri ve Posta Gazetesi Yazarı Nedim Şener, 9 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu. Bugün ikinci duruşmasında yargılandığı davadan beraat eden Şener, tekrar cezaevine gönderildi. Duruşmayı takip eden ve Nedim Şener'e destek veren bazı gazeteciler ve vatandaşlar ise duruşma sonrasında bir açıklama yaptı.

Gazeteci Ayşe Önal, "Hayatımız mahkemelerde geçiyor. Hrant'ın duruşmaları Nedim'in duruşması, bir kez daha arkadaşlarımızın suçları tanımlanmadan niçin içerde oldukları bilinmeden, tutukluluk hallerinin devamlarını protesto ediyoruz. Bugün özellikle Nedim için burada olduğumuz için suçunun derhal tanımlanmasını ve serbest olarak yargılanmasını istiyoruz. " dedi.

Gazeteci Ayşe Önal'ın kızı ve aynı zamanda CHP milletvekili adayı olan Şafak Pavey ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi 9. Maddesi'ne göre bir insan suçu belli olmadan tutuklu olarak tutulamaz. Nedim her zaman ki gibi güler yüzlülüğü zarifliği ile mahkeme salonunda hiçbir zaman sıkıntılar yaşanmıyor. Ama onun kendi sayesinde. Bunu kabul etmek zorunda değil. Onun için biz buradayız. Hep beraber bu hukuksuzluğa karşı durmaya çalışıyoruz. Beraat kararı her zamanki gibi onu da bizi de çok keyiflendirdi suçsuzluğu tek tek kanıtlanıyor. Bu çok umut verici artık hala tutuklu bulunması asla umut verici değil . "

Gazeteci Nedim Şener'in annesi Hüsniye Şener de beraat kararına sevindiğini ifade ederek, "Bugün çok mutluyum. Çocuğumun suçlu olduğuna ben de inanmıyorum. İnşallah bundan beraat etti ötekilerden de beraat edecek. Adalete güveniyoruz. " şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title