Haberler

Fırat Kalkanı'nın Kazanımları

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Savaş Eğilmez, “Türkiye başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu ile bir anda dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, "Türkiye başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu ile bir anda dünya kamuoyunun gündemine oturdu." dedi.

Günümüz bölge jeopolitiğinde, Cerablus- Azez hattının büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Dr. Savaş Eğilmez, "Nitekim daeş ve pyd gibi terör örgütleri de sınırımızdaki bu hattı işgal etmek için bütün güçleriyle saldırıyorlar. Türk devleti ise bu hattın başta pyd olmak üzere, herhangi bir terör örgütünün ele geçirmesine müsade etmeyeceğini, uzun zamandır, defalarca ve çok ciddi bir şekilde dile getirmektedir. Nihayet, Türkiye yaptığı başarılı bir operasyonla, Celabrus'u kontrolü altına alıp, şimdilik bölgedeki tartışmalara noktayı koymuş durumda." diye konuştu.

"Yapılan bu operasyon ile Türkiye'nin maddi manevi önemli kazananları olmuştur." diyen Dr. Eğilmez, şöyle konuştu:

"Öncelikle 15 Temmuz akşamı, Fetö'cü teröristlerin başlattığı kalkışma ile zarar gören Türk ordusu, gücünü koruduğunu ve operasyon yapma kabiliyetine sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.

Türk Devleti yaptığı bu operasyonla, kendi sınırı boyunca uzanan pyd-pkk-ypg terör gruplarının oluşturduğu kantonlarının birleşmesi ile oluşacak rojava projesinin fiilen hayata geçmesini engellemiştir.

Türkiye bu operasyonla Halep ve Arap dünyasına açılan son kapıyı güvenlik altına almıştır. Bu vesileyle bölgedeki ypg-pkk etkinliği ve nüfuz sahası etkili bir darbe almıştır.

Fırat Kalkanı harekatı ile Celabrus-Azez hattında masum siviller adına kaos, kan ve ölümün kol gezdiği bil bölgede 130 km uzunluğunda, oldukça güvenli bir saha açılmış oldu. Bu alan ayrıca ileride gerçekleşebilecek göç hareketlerinin de sınırlarımız dışında karşılanmasına olanak sağlayacaktır.

Bu operasyon uzun zamandır ihmal edilen ılımlı muhalif gruplarının prestij kazanmasını sağlayacak, Halep ve çevresinde zor şartlarda yaşayan sivillere yapılacak yardım için de güvenli bir koridor oluşturacaktır.

Cerablus operasyonu, Suriye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölmeye çalışan terör örgütlerinin plan ve projelerine büyük bir darbe vurmuş, Suriye meselesinin çözümünde Türkiye'nin kilit ülke imajı yeniden gündeme gelerek, dünya kamuoyunda konuşulmaya ve tartışılmaya başlanmıştır.

Tabi ki bütün bu söylemlerimizin hayata geçebilmesi için Celabrus-Azez hattının, Suriye meselesinin çözüme kavuşacağı güne kadar Özgür Suriye Ordusunun dolayısıyla Türk Devleti'nin kontrolü altında olması gerekmektedir.

Defalarca dile getirdiğimiz gibi bölgedeki örgütlerin isimleri ve ideolojik yapıları farklı olsa da amaçları ve efendileri aynıdır. Türk Devleti ve Milleti bu belayı bertaraf edecek güce ve iradeye sahiptir. Bu güç bütün şiddetiyle her cephede hayata geçirilirse, içerideki ve dışarıdaki terör sorunu daha hızlı çözülecektir." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Savaş Eğilmez Türkiye Azez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title