Haberler

Fındık Üreticisine Pazar ve Emanet Çağrısı

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, üreticilerinden pazara ihtiyacı kadar fındık indirmelerini ve kesinlikle emanete ürün vermemelerini istedi.

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, üreticilerinden pazara ihtiyacı kadar fındık indirmelerini ve kesinlikle emanete ürün vermemelerini istedi.

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık hasat döneminin başlamasıyla birlikte hafta başından itibaren piyasaya az da olsa ürün inişlerinin başladığını belirtti.

2015 ürünü fındığının sezona 12 liradan başladığını, üreticiler olarak bu rakamı kabul etmediklerini ifade eden Yaman, "Geçtiğimiz sezon 22 liranın üzerine çıkan fındık fiyatı ne oldu da bu yıl 12 liradan başladı. Üreticiler olarak bu rakamı kabul etmiyoruz. Üreticiler olarak fındığa 15 lira istiyoruz ve bu rakama ulaşana kadar da pazara fındık indirmeyeceğiz" dedi.

Üreticilerinden pazara ihtiyacı kadar fındık indirmelerini ve kesinlikle emanete de ürün vermemelerini isteyen Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, "Pazara hafta başından itibaren fındık inişi başladı. Ancak şimdilik çok az miktarda iniş var. Üreticimize çağrımız ürünlerine eğer ciddi fiyat istiyorlarsa pazara fındıklarını bu şekilde az miktarda indirmeye devam etsinler. Yine ürünlerini kesinlikle emanete vermesinler. Eğer bu sağlanırsa piyasada fındık açığı ortaya çıkacak ve fiyat kısa zamanda üreticilerin beklentisi olan 15 liralık seviyeye ulaşacaktır."

Yaman, fındık rekoltesinin de herkesi yanıltacağını savunarak, söylendiği gibi 700 bin ton civarında rekoltenin oluşmayacağını öne sürdü.

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title