Haberler

Film Sektörü Beldenin Geçim Kaynağı Oldu

Yılın farklı zamanlarında pek çok dizi ve filmin çekimlerinin yapıldığı Bozüyük beldesindeki vatandaşlar, geçimlerini artık tarımdan değil, bu filmlerde yardımcı rollerde görev alarak alarak sağlıyor Bozüyük Belediye Başkanı Gencel: "Bozüyük son yıllarda dizi ve sinema film yapımcılarının gözdesi oldu. Korunmuş dokusu, özellikle sinema filmi ve dizi yapımcıların, reklamcıların ilgisini çekiyor" "Son dönemde çekilen film ve diziler sayesinde beldemizi televizyonlardan gören çok sayıda yerli ve yabancı turist buraya gelerek çekimlerin yapıldığı tarihi mekanları, caddeler geziyor, fotoğraf çektiriyor"

DURMUŞ GENÇ - Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüleri bünyesinde barındıran Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesi, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının ilgi odağı oldu.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin sivil mimarlık örneklerinin yer aldığı belde, tarihi kimliğiyle dizi film yapımcılarına doğal bir film platosu olarak hizmet veriyor. Yılın farklı zamanlarında çekilen dizi ve filmlerde yardımcı oyuncu olarak görev alan Bozüyük halkı, daha önce tarım yaparak sağladığı geçimini, artık filmlerde görev alarak sağlıyor.

Son olarak senaryosunu Serkan Öztürk'ün yazdığı, Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez ve Vildan Atasever'in başrollerini paylaştığı "Sürgün İnek" filmi için Yeşilçam'ın fenomen oyuncuları ve genç kuşağın başarılı isimleri Bozüyük'e geldi. Çekimleri süren filmde beldede yaşayan 120 kişi yardımcı oyuncu olarak görev alıyor.

Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozüyük beldesinin 1864 yılına kadar Menteşe Beyliği'nin en büyük ilçesi konumunda olduğunu, çok sayıda sivil mimarlık örneklerini bünyesinde barındırdığını söyledi.

Eski bir Osmanlı kasabası olan Bozüyük beldesinin geçmişinde 4 muallimhane ve 8 medresesi ile yaşayan sivil mimarlık örnekleriyle isminden söz ettirdiğini vurgulayan Gencel, "Bozüyük son yıllarda dizi ve sinema film yapımcılarının gözdesi oldu. Korunmuş dokusu, özellikle sinema filmi ve dizi yapımcıların, reklamcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Gencel, beldede son yıllarda çok sayıda film ve dizi çekildiğini belirterek, belde halkının da çekimlerde görev aldığını anlattı.

Beldede filmlerin "Ümmü'nün Türküsü" ile başladığını ifade eden Gencel, "Daha sonra 55 bölümlük 'Baba Ocağı' dizisi, arkasından 'Dabbe 4', şimdi de 'Sürgün İnek' ile bu süreç devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yine bir sinema filmi ve dizi projesi var. Çekimleri devam eden son sinema filminde halkımızdan yine 120 kişi yardımcı oyuncu pozisyonunda görev alıyor. Bunun beldemize çok önemli bir ekonomik katkısı var" diye konuştu.

Yardımcı oyunculardan beldeye günde 5 bin lira katkı geliyor

Belde halkının film ve dizilerde görev alarak ekonomik yönden kendileri ve beldeye çok büyük katkı sağladığına dikkati çeken Gencel, şunları söyledi:

"Yardımcı oyuncular günde toplam 5 bin lira para alıyor. Bunun yanı sıra esnafımıza önemli katkısı var. Bunun dolaylı yansımasını belediyemizde hissediyoruz. Çünkü vatandaşımız film ve dizi çekimlerinden aldığı yevmiyelerle emlak ve su paralarını ödüyor. Belediyeye borcu varsa biriktirmiyor. Son dönemde çekilen film ve diziler sayesinde beldemizi televizyonlardan gören çok sayıda yerli ve yabancı turist de buraya gelerek çekimlerin yapıldığı tarihi mekanları, caddeler geziyor, fotoğraf çektiriyor. Bu da beldedeki esnafımıza ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor."

Gencel, Bozüyük'ün tarihini yaşatan yapısıyla doğal bir film platosu konumunda olduğunu, sokak aralarındaki Osmanlı kültürünün dar sokaklı, cumbalı evlerinin yapımcıların ilgisini çektiğini kaydetti.

Belde esnafı ise son yıllarda yapılan film ve dizi çekimlerinin kendilerini mutlu ettiğini, film ve dizilerin yayınlanmasının ardından beldeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelerek ekonomik katkı sağladığını ifade etti. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title