Haberler

Filistin-Gazze'ye Yardım Kampanyası

Güncelleme:

Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan Filistin Gazze'ye yardım kampanyası kapsamında camilerde yardım toplandığını belirtti.

SAMSUN (AA) Samsunun Havza ilçesinde Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan Filistin-Gazze'ye yardım kampanyası kapsamında cuma namazı sonrası bütün camilerde yardım toplandığını belirtti.

Yapılan çağrı sonrası Havza ilçe merkezi ve köylerinde 31 bin 75 lira yardım toplandığını belirten Kocakürk, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı kanalı ile İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin yerleşim bölgelerine yönelik başlatmış olduğu askeri harekatta yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Saldırılar nedeni ile hastaneler yaralılarla dolup  taştı. Ölenlerin çoğu masum çocuk, kadın gibi sivillerden oluşuyor.   Düzenlenen yardım kampanyası kapsamında geçen hafta cuma günü yardım çağrısı yaptık. Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun zorda kalana yardım etmek insanlık görevi. Bu hem Müslüman olarak hem de bir insan olarak başlıca vazifemiz. Yapılan yardım çağrısı ile ilçemizde 31 bin 175 lira toplandı. Toplanan bu meblağ ilgili yardım hesabına aktarıldı. Az sadaka çok belayı def eder" dedi.

Kocatürk Filistin-Gazze'ye yardım etmek isteyenlerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Samsun Valiliği'nin belirttiği ilgili hesaplara para yatırabileceklerini de sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Filistin Samsun Havza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title