Haberler

Filipinler, Marcos'un Mücevherlerine Yeniden Değer Biçiyor

Filipinler hükümeti, eski diktatör Ferdinand Marcos'un dul eşi Imelda Marcos'un, 30 yıl önce el konulan göz kamaştırıcı mücevherlerine yeniden değer biçmeye başladı.

Filipinler hükümeti, eski diktatör Ferdinand Marcos'un dul eşi Imelda Marcos'un, 30 yıl önce el konulan göz kamaştırıcı mücevherlerine yeniden değer biçmeye başladı.

Imelda'ya ait mücevherlerin içindeki tek bir elmasın en az beş milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

Christie's müzayede evinin başında bulunan David Warren, 18. yüzyıldan kaldığı düşünülen, 25 kratlık koyu pembe bir elmasın koleksiyona ait olduğunun sonradan anlaşıldığını söyledi.  Warren, "Bu elmas önceden listeye kristal olarak kaydedilmiş ve muhtemelen değer biçen kimselere gösterilmemiş" dedi.

Koleksiyonda çok nadir ve olağanüstü parçaların bulunduğunu söyleyen Warren, 86 yaşındaki Imelda'ya ait elmas bir tacın değerinin, biçilen eski değerinin çok üstünde, 100 bin dolardan fazla olduğunu ifade etti.

Imelda'nın, farklı yerlerde ele geçirilmiş üç setten oluşan mücevherlerine, en son 1988 ve 1991 yıllarında 5 ila 7 milyon dolar arasında paha biçilmişti.

Filipinler Merkez Bankası'nda yaklaşık 30 senedir kasada saklanan mücevherlerin, bir müzede sergilenmesi öneriliyor.

Komünist ve yıkıcı güçlere karşı 21 Eylül 1972'de sıkıyönetim ilan ederek dikta rejimini kuran Ferdinand Marcos'un yaklaşık 20 yıl süren iktidarı, 1986'daki halk ayaklanması ile sona ermişti.

Mücevherlere, Marcos ve ailesinin Hawaii'ye kaçmasının ardından el konulmuştu.

Marcos'un eşi Imelda, milyonlarca dolarlık ayakkabı ve mücevher koleksiyonu ile kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ferdinand Marcos Imelda Marcos David Warren Filipinler Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title