Haberler

Fıba Eurochallenge... Apoel: 82 - Pınar Karşıyaka: 80

Fıba Eurochallenge... Apoel: 82 - Pınar Karşıyaka: 80

FIBA EUROCHALLENGE... APOEL: 82 - PINAR KARŞIYAKA: 80

FIBA Eurochallenge'deki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, G Grubu'ndaki son maçında Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apoel ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan temcilsimiz 82-80'lik skorla mağlup ayrıldı. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta aldığı galibiyet ile grubundan lider çıkmayı garantilemişti.

Maça her iki takım da karşılıklı buldukları sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Gerek evsahibi ekip, gerekse de Pınar Karşıyaka ilk dakikalarda savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyunca zaman zaman skor üretmekte zorlandılar ve maçta ilk 4 dakika 4-4'lük eşitlikle geçildi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta, periyodun son 3:28 dakikasına da 13-13'lük eşitlikle girildi. Başa baş mücadele ilk periyodun geride kalan süresinde de devam etti ve ilk 10 dakika 21-20 Apoel'in üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda hızlı başlayan taraf Apoel oldu. Jeremiah Davis ve Kevin Tiggs ile skoru 26-20'ye taşıyan evsahibi ekip karşısında temsilcimiz ikinci periyottaki ilk sayısını Jovo Stanovic ile buldu. Etkili oyununu sürdüren Apoel, Zvonko Buljan ve Ian Hanavan ile skoru 30-22'ye taşıyarak farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Uluğ Kaçaniku ve Jovo Stanovic ile rakibine cevap veren ve farkın daha fazla açılmasına izin vermemeye çalışan Pınar Karşıyaka, devrenin son 5 dakikasına 30-26 geride girdi. Devrenin son dakikasına girilirken, Birkan Batuk'un serbest atış sayısı ile farkı 2 sayıya (34-32) indiren Pınar Karşıyaka, Zvonko Buljan'ın üç sayılık basketine engel olamadı. Geride kalan sürede her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, ilk devre 39-35 evsahibi ekibin üstünlüğünde sona erdi.

Maçın ikinci devresine Osiris Eldridge'nin üçlüğü ile başlayan Pınar Karşıyaka, Birkan Batuk ile de skoru 39-40 yaparak öne geçti. Periyottaki ilk sayısını Jeremiah Davis'in üçlüğü ile bulan Apoel 42-40 öne geçse de Jovo Stanovic ile Pınar Karşıyaka eşitliği sağlamakta gecikmedi. Uluğ Kaçaniku'nun üçlüğü ve David Holston'un turnikesi ile yeniden 5 sayılık farka ulaşan temsilcimiz, Arthur Lee ve Jeremiah Davis'in elinden gelen 3 sayılık basketlere engel olamadı. Bu dakikalarda her iki takım da dış şutlara yönelirken, Pınar Karşıyaka Uluğ Kaçaniku'nun elinden bir kez daha 3 sayılık basket buldu. Karşılıklı basketler ile devam eden maçta periyodun 2:32 dakikasına da 57-57'lik eşitlikle girildi. Periyodun geri kalanında da her iki takım skor üretmeye devam etti ve maçın final periyoduna 60-61 Pınar Karşıyaka üstünlüğünde girildi.

Maçın final periyoduna Ahmet Erdoğan'ın üç sayılık basketi ile başlayan Pınar Karşıyaka, Jeremiah Davis'in üçlüğüne engel olamadı. Periyodun ilk dakikalarında her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, maçta son 5 dakikaya 71-69 Apoel üstünlüğünde girildi. Zvonko Buljan ile skoru 73-69'a taşıyan evsahibi ekip, David Holston'un sayısı ve Alper Saruhan'ın üçlüğüne engel olamayınca temsilcimiz skoru 75-74'e taşıyarak farkı 1 sayıya indirdi. Ian Hanavan'ın serbest atış sayıları ve Zvonko Buljan'ın turnikesi ile yeniden öne geçen Apoel, maçın son dakikasına da 81-77 önde girdi. Bitime 50 saniye kala Alper Saruhan ile bir kez daha 3 sayılık basket bulan Pınar Karşıyaka, Jeremiah Davis'in serbest atış sayılarına engel olamadı ve son 12 saniyeye 82-80 Apoel üstünlüğünde girildi. Son saniyede Uluğ Kaçaniku ile 3 sayılık bir atıştan yararlanamayan Pınar Karşıyaka mücadeleyi 82-80'lik skorla kaybetti.

APOEL NICOSIA(82): Kevin Tiggs 7 (1 ribaund-2 asist), Mirko Kovac 5 (3 ribaund-4 asist), Arthur Lee 12 (5 ribaund-1 asist), Ian Hanavan 16 (9 ribaund-2 asist), Georgios Neophytou, Jeremiah Davis 23 (3 ribaund-3 asist), Augustinas Vitas (3 ribaund), Dimitrios Kalaitzidis 1 (3 ribaund-2 asist),I. Miceta 5 (2 ribaund), Zvonko Buljan 13 (8 ribaund-1 asist).

PINAR KARŞIYAKA (80): Osiris Eldridge 7 (4 ribaund-1 asist), Serkan Menteşe, Uluğ Kaçaniku 14 (12 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 10 (1 ribaund), Jovo Stanojevic 14 (8 ribaund-2 asist), David Holston 25 (5 ribaund-4 asist), Ahmet Erdoğan 4 (2 ribaund-2 asist), Alper Saruhan 6 (1 asist), Onur Calban (1 ribaund).

1. PERİYOT: 21-20

2. PERİYOT: 18-15

3. PERİYOT: 21-26

4. PERİYOT: 22-19

LEFKOŞA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title