Haberler

Fıba Başkanı Elphinston Dha'ya Konuştu: "Türkiye Konusunda Çok İsabetli Karar Vermişiz"

FIBA Başkanı Bob Elphinston, Kayseri'de dünya Basketbol Şampiyonası konusunda Türkiye ile ilgili çok isabetli karar verdiklerini söyledi.

FIBA Başkanı Bob Elphinston, Kayseri'de dünya Basketbol Şampiyonası konusunda Türkiye ile ilgili çok isabetli karar verdiklerini söyledi. Elphinston "Mükemmel bir organizasyon. Türk konukseverliği ise muhteşem" dedi.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Kayseri'deki açılış maçı olan Avusturalya-Ürdün karşılaşmasının bir bölümünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte izleyen FIBA'nın Avusturalyalı Başkanı, ülkesinin İstiklal Marşı'nı sahadaki basktetbolcularla birlikte tribünlerde baştan sona kadar söyleyip, alkış tutu. Türkiye'nin bu şampiyonanın altından rahatlıkla kalktığını belirten başkan Bob Elphinston, DHA'ya yaptığı açıklamada "Türkiye, bu şampiyonayla ilgili olarak gerçekten iyi hazırlık yapmış. Organizasyon da, ülkeniz de çok mükemmel. Dünya Şampiyonasını Türkiye'ye vermekle ne kadar isabetli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Türk konukseverliği ise muhteşem. Şampiyonanın sorunsuz olarak sonuçlanmasını arzuluyorum" şeklinde konuştu. Kayseri'deki Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ni de çok beğendiğini belirten Elphinston "Salonun tam olarak dolması bizi çok daha fazla mutlu eder" diye sözlerini tamamladı. Avusturalya'nın Ürdün karşısında 76-75 galip ayrıldığı karşılaşma başta olmak üzere Elphinston, Kayseri'deki 3 karşılaşmayı izledikten sonra İstanbul'a geçti. FIBA Başkanı, şampiyona boyunca Kayseri'nin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir'e de giderek, buradaki karşılaşmaları da izleyeceğini sözlerine ekledi.

DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONASININ ŞEKERLERİ

Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynandığı Kayseri'de (A) grubu maçlarında ponpon kızların periyot ve devre aralarında yaptığı danslar ve gösteriler dikkati çekti. Tarkan'ın kıvrak parçaları eşliğinde dansöz kıyafetine benzeyen giysileriyle, ponpon kızlar yürek yaktı.

Avustralya, Arjantin, Angola, Ürdün, Sırbıstan ve Almanya'nın katıldığı (A) grubuna dahil karşılaşmaların oynandığı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezindeki karşılaşmalar öncesi, tribünler Tarkan'ın " Oynama şıkıdım, şıkıdım" parçası başta olmak üzere diğer kıvrak şarkılarıyla oryantal dans serğileyen ponpon kızlarla coştu. Salondakiler, sahadaki basketbol maçlarının periyot ve devre arasında gerek kıyafetleri gerekse figürleriyle dikkati çeken ponpon kızları en az kozlarını paylaşan basketbolcular kadar alkışladı.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title