Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Post Öykü Yayın Yönetmeni Aykut Ertuğrul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Post Öykü Yayın Yönetmeni Aykut Ertuğrul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Ertuğrul, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli hadiselerinden biri söyledi.

Türkiye'nin tarih boyunca darbeler gördüğünü ancak ilk defa bir darbe girişimine bu kadar net ve kesin bir karşılık verdiğini belirten Ertuğrul, şöyle devam etti:

"Halkımız, üzerine doğrultulmuş hain namluların karşısında sözü dolaştırmadan, tereddüt etmeden, cesaretle durarak Türkiye'de darbeler, cuntalar çağını kapatmıştır. Bugüne şahit olmak, bugünü yaşamış olmak hepimiz için bir şeref meselesidir. Bu toprağın hikayesinin peşinde olan Post Öykü dergisinden, bu toprağın hikayesini kanı pahasına yazan hikayenin gerçek sahiplerine selam olsun! Şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Birnokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Sönmez ise derginin 16 yıllık yayın serüveninde sürekli olarak "insanı savunma" eksenli sözler söylediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dergimizde daima yurdumuz ve insanımızın duyarlıkları söz konusu yaparak ve değerlerimiz savunurken sürekli olarak hakikat vurgusu yaptık. Ruhumuzun vatanı ile toplum varlığımızın vatanı ve bunların değerini aynı duyarlıkla dillendirdik. İçtenlikli bir yurtseverlik çizgisi izledik ve izliyoruz. Ülkemiz ve insanımızın öz değerinin hem kendisi hem de insanlık için taşıdığı önemi sürekli vurguluyoruz."

Türkiye'nin ve mensubu bulunduğu hakikat medeniyetinin, kendisi için olduğu gibi tüm insanlık için bir umut, bir ışık değeri taşıdığını aktaran Sönmez, Türkiye sözcüğünün, insanlığın karartılmak istenen ufkunu açacak bir ışık ve insana yakışan bir soyluluk anlamına geldiğini söyledi.

Sönmez, yeni emperyalizmin ya da "küresel kötülük"ün önünde direnme potansiyeli kalabilen nadir ülkelerden birisi olan Türkiye'nin suikaste uğradığı yorumunu yaparak, şunları aktardı:

"Ancak, toprağın ruhundan gelen ilham toprağın üzerindekileri harekete geçirdi ve bu suikastin hasarı sınırlı kılındı. Darbeci emperyalist kuklaları derdest edildi. İnsanımızın çıplak el ve inançlı yüreklerle ortaya koyduğu mücadele, insanlık tarihinin altın sayfalarından birisini oluşturdu. Bunca kültürel saldırıya karşın hala öz benliğindeki adalet ve hak duygu ve inancını yitirmemiş olan insanımızın ortaya koyduğu direniş iradesi, insanlığa ders, gelecek nesillere onurlu bir miras oldu."

Sözlerini "Din kisveli sakallı sakalsız örgüt ve cemaatleriyle kan ve can almaya çalışan ve umut olma niteliğimizi ortadan kaldırmaya çalışan emperyalist plan bozuldu." diyerek sürdüren sönmez, şu değerlendirmede bulundu:

"Onurlu bir halk olduğumuzu, zulme boyun eğmeyeceğimizi, ülkemiz ve değerlerimizi can pahası koruyacağımızı tüm dünyaya gösterdik. Kıvançlıyız. Bugüne değin bu ülkenin gördüğü en sinsi ve aşağılık yapı ise zillet damgasını bir kez daha yemiş oldu."

"Türk milleti cesur bir millettir"

Mahalle Mektebi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Kubilay Dündar ise dünya halklarının 15 Temmuz gecesi, büyük Türk milletini zihnine kazıdığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türk milleti, asil, necip, cesur bir millettir. Yaşadığımız bu büyük ihaneti bertaraf etmek için halk meydanlara koşmuş, kışlaları tutmuştur. Devletine halel geleceğini sezdiği anda kendisine çevrilen onlarca namlu ile karşı karşıya olsa da, tanklar altında ezilse de, üzerine bombalar atılsa da bir an direncini kaybetmemiş ve daha büyük bir iştiyakla hainlere karşı dimdik durmuştur."

Türk milletinin dünya tarihinde milletlere önder olduğuna dikkati çeken Dündar, yaşadığı bütün felaketleri basiretiyle, kuvvetiyle atlattığını ifade etti.

Dündar, Türk milletinin fertleri olarak darbe girişimini kınadıklarını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Kutlu Türk milletinin darbe girişimine mukabelesinin ölümsüzleştirilmesi gerekliliğine olan inancımızdan dolayı, Mahalle Mektebi dergisi yayın kurulu kararıyla eylül-ekim sayımızı dirilişe vesile olması dileğiyle 'Temmuz Direnişi' başlığı ile yayımlayacağız.

Aziz milletimize sevgi, heyecan ve saygıyla duyurmak isteriz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aykut Ertuğrul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title