Haberler

Fethiye'nin Maskotları Tarzan Rıfkı ve Cennet'e Büyük İlgi

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kordon boyunda bir cafe çevresinde 2 aydan bu yana yaşayan pelikanlar Fethiye'nin maskotu haline geldi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kordon boyunda bir cafe çevresinde 2 aydan bu yana yaşayan pelikanlar Fethiye'nin Maskotu haline geldi.

Günde yaklaşık 4 kilogram balık verilen pelikanlara çevre sakinleri Tarzan Rıfkı ve Cennet ismini verdi. Daha önceki yıllarda aynı yerde 2 pelikan daha, yaklaşık 3 yıl boyunca yaşarken kordon boyundaki cafe sahibi cafesinin ismini Pelikan Kafe olarak değiştirmişti. Bu pelikanların ilçeyi terk etmesinin ardından pelikan cafe ilgililerinden Hüseyin Şahin 1'i dişi 1'i erkek 2 Pelikan daha getirip doğaya bıraktı. Fethiye Kordon boyunda balıkla beslenen Pelikanlar Fethiye körfezi üzerinde uçup gezerken zaman zaman da denizde yüzerek balık avlıyorlar. Vatandaşlarında çevreden satın aldıkları balıkları yedirdiği pelikanları görenler cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çekiyor.

Kafe işletmecilerinden Hüseyin Şahin; iki pelikanın Fethiye kordon boyunun maskotu haline geldiğini söyleyerek, "Birine Tarzan Rıfkı, diğerine Cennet ismini verdik. 2 ay önce geldiler. Günde 4 kilo balık yediriyoruz. Özgürce serbest yaşıyorlar. Müşterilerimiz ve vatandaşlara iyice alıştılar.Kordon boyunu gezenler görünce bol bol fotoğraflarını çekiyorlar. Tarzan Rıfkı daha sıcakkanlı olup insanlara yaklaşırken cennet ise biraz daha çekingen" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title