Haberler

Fethiye'nin İl Olması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Fethiye Belediyesi öncülüğünde kurulan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında ilçenin il olması için imza kampanyası başlatıldı.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde kurulan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında ilçenin il olması için imza kampanyası başlatıldı.

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsü kazanan Seydikemer'in ayrılmasıyla nüfusu 140 bin 509'a düşen Fethiye, 40 yıldır devam eden il olma isteğini yeniden gündemine taşıdı.

Fethiye Belediyesi Toplantı Salonu'nda ilçedeki 38 sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen toplantıda, Fethiye'nin il olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya gönderilmek üzere kampanyanın ilk imzaları atıldı.

Kampanya kapsamında ilçenin farklı noktalarına stant kurularak 8 Mart'a kadar 100 bin imza toplanması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, tek sevdasının Fethiye'nin il olması olduğunu söyledi.

Ortaca'da vatandaşlarla yaptığı sohbetten söz eden Saatcı, " Ortaca'da köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet ettim. Bana söyledikleri tek şey 'Fethiye il olsun, biz de bağlanıp bu dertlerden kurtulalım' oldu. Fethiye'nin il olmasına bizden daha çok Ortaca, Dalaman, Kaş, Kalkan ve Çavdır'daki vatandaşlarımız sevinecektir" dedi.

Saatcı, ellerinde birçok koz bulunduğunu, bunları siyasi amaçlı değil, Fethiye'nin iyiliği için kullanıldığı takdirde amaçlarına ulaşabileceklerini dile getirdi.

Toplantının "Fethiye il olsun" iradesini en iyi şekilde yansıttığını kaydeden Saatcı, "Buradaki herkesin siyasi görüşleri, takımları, hayata bakışları farklı ama bizim ortak çıkarımız Fethiye'nin il olması. Bu ateşi ben yakmadım. Buradaki herkes yaktı" diye konuştu.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman ise Fethiye Belediyesinin başlattığı harekete sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bütün sivil toplum kuruluşlarının bu harekete tüm uzantıları ile destek vermesi gerektiğine dikkati çeken Şıkman, futbol ve turizm gibi birçok alanda Muğla ile yıllardır çekiştiklerini, Fethiye'nin yıllar önce il olmayı hak ettiğini savundu.

Kaynak: AA / Yerel

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Seydikemer Ortaca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title