Haberler

Fethiye'de Köylüler Çöp Kokusundan Dert Yandı

Fethiye'nin Yakacık köylüleri, köy güzergahında yer alan Fethiye Katı Atık Düzenleme Depolama Tesisi'nin yaydığı kokulardan dert yandı.

Fethiye'nin Yakacık köylüleri, köy güzergahında yer alan Fethiye Katı Atık Düzenleme Depolama Tesisi'nin yaydığı kokulardan dert yandı. Köylüler, çöp tesisinin yaydığı kokunun önlenmesini, tesisin açılışında verilen sözlerin tutulmasını, kaymakam ve belediye başkanının yerinde inceleme yapmasını istedi.

Bir gurup köylü, Yakacık köyü girişinde 2008 yılında yapılan Fethiye Katı Atık Düzenleme Depolama Tesisi'nin yaydığı kokulardan bıktıklarını belirtti. İki yıl önce ağız ve burunlarını maske ile kapatarak eylem yapan Yakacık köyü vatandaşları, yoldan geçerken maske takmayı sürdürüyor. Köy halkı rüzgarla beraber mahalleye kadar gelen kokudan etkilenmemek için burunlarını elleriyle kapatarak gezebiliyor. Bebeklerin ağız ve burunları bez parçalarıyla kapatılırken, özellikle yaz mevsiminde her türlü sinekten rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Yakacık Köyü Düzçam Mahallesi sakinlerinden Hatice Durmaz, 11 aylık Emine isimli bebeğinin kokudan etkilenmemesi için güneşe bile çıkaramadığından yakındı. Hatice Durmaz, tavuklarının, keçilerinin içtikleri sudan dolayı öldüğünü, çöp deponi alanın yaydığı kötü etkilerin tüm canlılar için olumsuzluk oluşturduğunu söyledi. Köy halkından Zekeriye Güler, Mehmet Durmaz, Bayram Dikkaya, Yusuf Saruhan ve Münevver Dikkaya isimli vatandaşlar da kötü kokudan sivrisinek ve karasinekten bıktıklarını belirtti. Bu tesis açılırken çeşitli sözler verildiğini belirten köylüler, "Bu sözler tutulmadı. Burada koku olmayacaktı. Başka tesisler kurulup, çöp değerlendirilecekti. Hatta arıtmasından elde edilen su ve gübre çeşitli yerlerde kullanılacaktı. Bunların hiçbiri gerçekleştirilmedi. Hatta çocuklarımızın ve hepimizin sağlığı tehlikede. Yaz ve kış mevsiminde hafif bir esinti olduğunda çöp kokusundan geçilmiyor" dediler.

Bu arada Fethiye Katı Atık Düzenleme Depolama Tesisi'nin 2011 yılında Muğla Valiliği tarafından yapılan denetlemede en iyi depolama tesisi seçildiği de öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Durmaz Yakacık Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title