Haberler

Fethiye'de Balıklar Telef Oldu

Fethiye’de bataklıktan denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu.

Fethiye'de bataklıktan denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri çoğunluğu kefal yavrusu olan balıkların ölüm nedenini araştırmaya başladı.

Fethiye'nin Kocaçalış Türbe Mevki yakınındaki bir kanalda yüzlerce balığın ölmüş vaziyette kıyıya vurması vatandaşları ve çevre sakinlerini üzdü. Amatör balıkçılar can çekişen balıkları toplayıp denize atarak yaşamasını sağlamaya çalıştı.

İddiaya göre Kocaçalış mevkiindeki bir bataklığın içerisine önceden yumurtalarını bıraktığı tahmin edilen balıklar tekrar denize geri dönerken kanalın ağzının kapatıldığı ileri sürüldü. Yumurtadan çıkan yavru balıkların suda oksijensiz kalması sonucu telef olduğu açıklandı. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri yavru balıkların ölümü ile ilgili inceleme başlatırken, amatör balıkçılar da ellerinde sepetlerle can çekişen balıkları toplayıp denize ulaştırdı. Kanala yakın yerdeki otel ve diğer tesislerden herhangi bir atık olup olmadığı da araştırılıyor.

Yörede amatör balıkçılık yapan Ümit Girgin, "Kanalın ağzı kapatılınca su durgun olduğu için oksijensizlik nedeni ile yüzlerce balık telef olmuş olabilir. Çevredeki villa ve otellerden de herhangi bir atık madde etkisi var mı yok mu yetkililer mutlaka araştıracaklardır. Biz aradaki can çekişen balıkları toplayıp denize bırakarak yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title