Haberler

Festivalin Faslı Konukları Geldi

2.Uluslar arası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri kapsamında Fas'ın Meknes şehrinden Didim' gelen 12 kişilik heyet ilk gün Didim'deki ilk günlerinde İlçe Yöneticilerini ve Oda Başkanlarını ziyaret etti.

2. Uluslar arası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri kapsamında Fas'ın Meknes şehrinden Didim' gelen 12 kişilik heyet ilk gün Didim'deki ilk günlerinde İlçe Yöneticilerini ve Oda Başkanlarını ziyaret etti.

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Zeytin Festivali'nin kardeş konukları geldi. 6 günlük gezi ve incelemeler çerçevesinde Fas'ın Meknes şehrinden ilçeye gelen aralarında Fas'ın Meknes Kenti Milletvekili ve Ziraat Odası Başkanı Thami Lahguı, Meknes Valiliği adına Konsey Başkanı Hassan Berrıad ile Tafiles Ziraat Odası üyelerinin yer aldığı heyet Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ile Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe nezdinde Kaymakam Ersin Emiroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu geçen yıl düzenlenen Zeytin Festivali kapsamında ilişkilerin başladığını belirterek Fas'tan gelen konukları Didim'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Kaymakam Emiroğlu Zeytinle başlayan ilişkilerin ekonomik alanda da sürmesi temennisinde bulunu.

Fas'lı heyet adına konuşan Meknes Valiliği adına Konsey Başkanı Hassan Berrıad Didim'de samimi ve sıcak şekilde ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek ilişkilerin sürmesi temennisinde bulundu. Ziyarette ayrıca Kaymakam Emiroğlu Didim'le ilgili bilgiler aktardı; Fas heyeti üyeleri de kendi şehirleri ve ülkelerinin durumuyla ilgili olarak bilgiler verdiler.

BELEDİYEYİ VE TİCARET ODASI ZİYARETİ..

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Fas'lı heyet Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı makamında ziyaret etti. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, konuklara Didim ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Kamacı, Didim'in 1970 yıllardan itibaren turizmde yükseliş gösterdiğini belirterek "Didim Akdeniz ikliminde, deniz kenarında olmasına rağmen rüzgarın karadan denize doğru esmesinden dolayı nem oranı düşük ve bu iklimsel şartlarda zeytinimize aromatik bir doku kazandırıyor. Zeytini önemsiyoruz, sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak üreten insanların, emeğin ve alınterinin yanındayız." Dedi.

Ziyarette, Başkan Kamacı'nın makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı ve Didim'in eski görüntülerinin yer aldığı fotoğraf ve tablolarda misafirlerin dikkati çekerken Başkan için 'Tarihi değerlerine bağlı' yorumunu yaptılar. Kamacı'da misafirlerin bu ilgisini resim ve tabloların tek tek hikayesini anlatarak karşılıksız bırakmadı. Ziyaretin sonunda Başkan Kamacı tarafından Meknesli heyete Didim Belediyesince hazırlanan tanıtım broşürü ve tanıtım filmi bir çanta içerisinde hediye edildi.

Heyet Belediye Ziyaretinin ardından Didim Ticaret Odasını ziyaret etti. Konukları Odada Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ve Meclis Üyeleri karşıladı.

Döver, ziyaretten dolayı teşekkür edip konuklara 'hoş geldiniz' derken, Didim ve Fas'ın öne çıkan sektörlerinin benzerlik gösterdiğini söyledi. Döver, Didim'de öne çıkan sektörleri Turizm, inşaat ve tarım olarak sıralarken ilçenin gelecek vaat eden bir yerleşim bölgesi olduğunu son 10 yıldaki gelişmelerin bu düşünceyi desteklediğini belirterek "Tarım ile başlayan görüş ortaklığı umuyorum ki ticaret ve turizmde de sürecektir. Bu buluşma bizler için bir fırsat bu diyalogla 2 ülke ilişkilerinin de olumlu etkileneceğini düşünüyorum. Didim'de Meknes'te turizm üzerine çok eğiliyor Ticaret Odaları olarak işbirliği içinde olmak isteriz" dedi.

Ziyaretin ardından Heyet Didim Ticaret Odasının ev sahipliğinde Öğle yemeğinde Meandros Köy sofrasında ağırlandı.

FAS'LI HEYET ZİRAAT ODASINDAN MEMNUN KALDI

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Zeytin Festivali'nin kardeş konukları Didim Ziraat Odası yönetimince oda binasında ağırlandı.

6 günlük gezi ve incelemeler çerçevesinde Fas'ın Meknes şehrinden ilçemize gelen aralarında Fas'ın Meknes Kenti Milletvekili ve Ziraat Odası Başkanı Thami Lahguı, Meknes Valiliği adına Konsey Başkanı Hassan Berrıad ile Tafiles Ziraat Odası üyelerinin yer aldığı heyet Didim Ziraat Odasını ziyaret etti. Oda Başkanı Bahattin Gökdemir Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, Meclis üyeleri tarafından karşılanan Fas'lı heyete Oda Başkanı Bahattin Gökdemir tarafından Odanın yapısı, çalışmaları ve işlemleriyle ilgili bilgiler verildi.Ziyarette Fas heyeti üyeleri odayla ilgili olarak sorular sorup bilgiler aldı.

Ziyarette Fas heyeti üyelerinden Ahmed Rouguı ile Ahmed Belkaıd yaptıkları açıklamalarda Didim'de son derece sıcak ve samimi bir şekilde karşılandıklarını kaydettiler. Ahmed Rouguı konuşmasında Didim'de kendi evleri gibi ağırlandıklarına vurgu yaparak gelecek Nisan ayında Meknes'te düzenlenecek Zeytin formunda Didim'deki gibi bir etkinlik yapmayı planladıklarını söyledi. Didim ile işbirliğinin sürmesi temennisinde bulunan Ahmed Rouguı Türkiye Cumhuriyeti ile Fas krallığının ikili ilişkilerine de bu ziyaretlerin katkısı olacağını söyledi.

Fas heyeti üyelerinden Ahmed Belkaıd ise Didim'e 2. kez geldiğini belirterek Meknes Tafilele Ziraat Odaları üyelerinin selamını getirdiğini ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin Türkiye ile Fas arasındaki ilişkilere katkı sunacağına inandığını da belirten Ahmed Belkaıd "Ziraat Odaları arasındaki ilişkilerin partner düzeyinde seyretmesi ve farklı görevler üstlenerek bazı konularda mutabık kalınması çalışmaları açısında çok önemli. Yapacağımız işbirliğiyle zeytin ve zeytin yağı konusunda sektörün lideri olunması noktasında birlikte hedefe doğru yürüyeceğimize inanıyorum. Bundan sonra sadece zeytin ve zeytin yağı değil diğer sektörlerle de ticari ilişkilerimizi arttıracağımıza inanıyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Oda Başkanı Bahattin Gökdemir konuklara hediye verirken hatıra fotoğrafı çektirildi.Heyet Ziraat Odası ziyaretinin ardından Apollon Tapınağını gezdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mümin Kamacı Didim Fas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title