Haberler

Ferit Şahenk: Hesap Verebilirlik Güçlü Bir Finansal Gelecek Kadar Önemli

Davos'ta Konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Bugünkü Küresel Ekonomik Ortamda İş Dünyası Liderlerinin Güvenin Yeniden Kazanılabilmesi İçin Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik İlkelerine Uymaları Gerektiğini, Şeffaflık ve Hesap Verebilirliğin, Karlılık ve Güçlü Bir Finansal Gelecek Kadar Önemli Olduğunu Söyledi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bugünkü küresel ekonomik ortamda iş dünyası liderlerinin güvenin yeniden kazanılabilmesi için şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları gerektiğini, şeffaflık ve hesap verebilirliğin itibar bakımından, karlılık ve güçlü bir finansal gelecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta "İş Liderliğinde Güveni Yeniden Tesis Etmek' başlıklı oturumda konuşan Şahenk, buradaki konuşmasında güven ilkelerinden bahsederken, iş dünyasının mevcut kurallarının yeterli olduğunu, ancak önemli olanın yaptırımlarla bu kuralların uygulanmasına odaklanılması gerektiğini belirterek, "Mevcut moral değerler, alınan önlem ve uygulamalarla desteklenmelidir" dedi.

Bugünkü küresel ekonomik ortamda iş dünyası liderlerinin güvenin yeniden kazanılabilmesi için şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları gerektiğinin önemine dikkat çeken Ferit Şahenk, şeffaflık ve hesap verebilirliğin itibar bakımından karlılık ve güçlü bir finansal gelecek kadar önemli olduğunu belirtti.

İş dünyasının kendi etik kurallarını uygulama noktasında istekli ve kararlı olması gerektiğine dikkat çeken Ferit Şahenk, doğru tedbirler alınmazsa, piyasa mekanizmasının işleyişine yönelik olarak yeni regülasyonların gündeme gelebileceğini, önemli olanın sınırlamalarla karşılaşmadan iş dünyasının kendi tedbirlerini alması olduğunu vurguladı. 35 bin kişiye iş veren bir işadamı olarak gece rahat uyumasının ancak birlikte çalıştığı insanlara duyduğu güvenle mümkün olabileceğine dikkat çeken Şahenk, "Liderler güven açısından rol model olmalı. Çünkü gelecek ancak bu tarz liderlerle şekillenecek" dedi.

-ŞİRKETLER MEDYAYA ŞEFFAF OLMALI-

Şu anda iş dünyasının mevcut sorunlarının birlikte hareket edilerek çözüme kavuşturulacağına dair inancının tam olduğunu vurgulayan Şahenk, önümüzdeki dönem daha sağlam temellere oturan bir ekonomik ve mali yapıyla desteklenen elverişli bir iş ortamı beklediğini söyledi.

Şirketlerin medyayı bilgilendirme noktasında şeffaf olmaları gerektiğine dikkat çeken Şahenk, özellikle son iki yılda çok ciddi bir bilgi akışı olduğunu söyledi. Bu bilgi akışının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahenk, şirketlerin özellikle finansal sektörün kendilerini ifade etme açısından azami bilgi paylaşımı yoluyla toplumla aralarındaki güvenin yeniden kazanılması yönünde iletişim stratejilerini belirlemeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin 2001 yılında özellikle bankacılık sektöründe büyük bir kriz yaşadığına da dikkat çeken Şahenk, "Biz bugün Türkiye'de gerçek bankacılık yapıyoruz. 2001'de devlet gerekli düzenlemeleri yaptı, güven tesis edildi. Elbette bankacılar da hata yaptı, ama artık krizleri çalışan, işveren ve toplum olarak birlikte sahiplenmeliyiz. Çünkü bugün binlerce kişi işsiz ve bunu aşmak için birlikte hareket etmeliyiz" dedi. (ANKA)

(HM/HMD/ES/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title