Haberler

Fenerbahçe Son 10 Maçta Üstün

Galatasaray ile Fenerbahçe Arasında 28 Mart Pazar Günü Yapılacak Derbi Öncesi, Ezeli Rakiplerin Son 10 Randevusunda Fenerbahçe'nin Galibiyet Sayısında 4 Farkla Üstünlüğü Bulunuyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 28 Mart Pazar günü yapılacak derbi öncesi, ezeli rakiplerin son 10 randevusunda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 4 farkla üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasındaki 8'i Turkcell Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçta Fenerbahçe 6, Galatasaray 2 kez galip gelirken, bu süre içindeki 2 maç da berabere sonuçlandı.

6'sı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, 4'ü de Ali Sami Yen Stadı'nda olmak üzere, ezeli rekabette yapılan son 10 müsabakada Fenerbahçe'nin toplam 18 golüne, Galatasaray 7 golle yanıt verdi.

Bu arada, ezeli rekabetteki son 10 maçtan 7'sinde Fenerbahçe rakibine en az 1 gol atarken, Galatasaray ise bu süre içindeki 4 maçta gol yollarında suskun kaldı.

Fenerbahçe, son 10 randevu içinde yer alan 8 Turkcell Süper Lig maçından 6'sını kazanırken, bu süre içinde sadece 1 kez kaybetti, 1 maç da berabere bitti.

-GÖZLER KALECİLERDE-

Derbi maçta gözler her iki takımın kalecilerinde olacak.

Bu sezon takımlarının ligdeki bütün maçlarında oynayan ve derbide de kaleyi korumalarına kesin gözüyle bakılan Galatasaray'ın Arjantinli file bekçisi Leo Franco ile Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, pazar günkü performanslarıyla derbi maçın sonucu üzerinde doğrudan etkili olacak.

Her iki file bekçisi de bu sezon takımlarının ligdeki 25'er maçında da kaleyi korurken, 27'şer gol yedi ve maç başına 1.08 gol yeme ortalamasıyla oynadılar.

Ligde 25 maçın 7'sini gol yemeden tamamlayan 33 yaşındaki Arjantinli file bekçisi Leo Franco, sezonun ilk yarısındaki derbilerde Beşiktaş'a karşı kalesini gole kapatırken, Fenerbahçe'nin 3 golüne engel olamadı. İkinci yarıda ise 1-1 biten Beşiktaş maçında tek gol yedi.

Ligde 25 maçın 9'unu gol yemeden tamamlayan 29 yaşındaki Volkan Demirel ise, sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray'dan 1, Beşiktaş'tan ise 3 gol yedi. Milli kaleci, sezon başında Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçında ise kalesini gole kapadı.

Volkan ayrıca, 3'ü lig, 1'i de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere son 4 resmi maçı kalesinde gol yemeden tamamladı.

-İLK GOLE DİKKAT-

Son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf, maçı çok zor kaybediyor.

Ezeli rakiplerin 16 yılı kapsayan son 31 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü olasılıkla beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 1 kez, o da geçen sezonun ilk yarısındaki maçta yenilgi yüzü gördü.

İki takım arasında ligde ilk golü atan taraf geçen sezon öncesinde en son, 12 Mart 1994 tarihinde Mecidiyeköy'deki maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. 29. dakikada Kemalettin Şentürk'ün attığı golle öne geçen Fenerbahçe, 38. dakikada Tugay Kerimoğlu ve 87. dakikada Hakan Şükür'ün gollerine engel olamadı ve maçı 2-1 yitirdi.

Bu karşılaşmadan sonra ezeli rakipler arasında ligde yapılan 28 maçta da ilk golü atan taraf, en kötü olasılıkla müsabakadan beraberlikle ayrılırken, geçen sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan 29. maçta bu istatistik bozuldu ve 2. dakikada Lincoln ile öne geçen Galatasaray, maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.

Bu sezonun ilk yarısında yapılan son randevuda ise Fenerbahçe, 12. dakikada 1-0 öne geçtiği maçı 3-1 kazanmayı bildi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title