Haberler

Fenerbahçe - Manisaspor Maçının Ardından

Daum, Manisaspor Maçında Rövanş İçin Avantajlı Bir Skor Yakaladıklarını Söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Manisa spor'u 2 - 0 yenerek, rövanş için avantajlı bir skor yakaladıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Daum, hemen her maçta yaşanan sakatlıklar ve oyuncuların tam olarak sağlam olmamasından dolayı, sezonun ilk yarısındaki iyi futbolu ikinci yarıda gösteremediklerini ifade etti.

Son 4 maçta gol yememelerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirteren Alman çalıştırıcı, "İlk golde Güiza çok iyi takip etti ve golcülüğünü gösterdi. İlk golden sonra takıma daha fazla güven geldi ve Deivid'le çok iyi bir gol bulduk. Maç 2-0 olunca tempo düştü. Manisa spor, kırmızı kartı aldıktan sonra birkaç pozisyon yakaladık, 3. golü de atabilirdik. Zor bir dönem yaşadık. Bu dönemden çıkmaya çalışıyoruz. Bu tür pozitif neticeler takımın özgüveni için çok önemli. Amacımız finale çıkmak. Galibiyetler kulübümüz için, atmosfer için çok iyi. Takım için seviniyorum. Takımı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam şöyle konuştu:

"Bugünkü skor önemli, çünkü iyi bir avantaj yakaladık. Rövanşta zor bir maç bekliyor bizi. Her maçta gol atabilecek kapasitemiz var. Manisa'da maçın başında gol atmaya çalışacağız. Eğer orada golü bulursak, 2-0 büyük bir avantaj olacak."

Bir basın mersubunun, Özer Hurmacı'nın sol kanattaki performansından memnun olup olmadığı yönündeki soruya ise Daum, "Özer de diğer arkadaşları gibi takım için fedakarlık yapıyor. Aslında şu anda ameliyat olması gerekiyordu. Sakatlığından önce, sağlam olduğunda Özer'in ne yapabileceğini hep birlikte gördük" diye konuştu.

Daum, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Özhan Canaydın için ise, "Gerçek anlamda bir centilmendi. Allah'tan rahmet, ailesi ve Galatasaray camiasına başsağlığı diliyoruz. Futbolda yaptığı iyi şeyleri her zaman hatırlayacağız ve her zaman onu aramızda hissedeceğiz" yorumunda bulundu.

Manisa spor maçında, statta Canaydın için oluşan ortamın, derbide atmosferi düşürüp düşürmeyeceği sorulunca Daum, "Pazar günü ne olur bilemem, ama umarım Özhan Canaydın'ın her zaman istediği gibi centilmenlik çerçevesinde bir karşılaşma olur" diye konuştu.

Sıkça yaşanan adale sakatlıklarıyla ilgili de Daum şunları söyledi:

"O konuda net bir şey söyleyemem. Detaylı bir şekilde her sakatlığı inceliyoruz. Son haftalarda çok sayıda maç oynadık. Bazı futbolcular sakatlıkları tam geçmeden oynamak zorunda kaldılar, tekrar sakatlandılar. Birçok nedeni var. Diş kontrolleri de yaptırdık. Bu nedenden dolayı da adale sakatlıkları olabiliyor. Maç programından dolayı son iki ayda fazla antrenman yapma şansı bulamadık."

SELçUK ŞAHİN: "TARAFTARIMIZDAN TEK İSTEĞİM, DESTEK VE SABIR GÖSTERMELERİ"

Sarı-lacivertli futbolcu Selçuk Şahin ise, Manisa spor karşısında deplasmanda da iyi oynayarak turu geçmek istediklerini söylerken, lig yarışına da değindi. Lige 8'de 8 yaparak başladıklarını hatırlatan Selçuk, yine 8'de 8 yaparak bitirmek istediklerini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Selçuk Şahin, sözlerine Özhan Canaydın'ın acı bir kayıp olduğunu belirtip, Galatasaray ve spor camiasına başsağlığı dileyerek başladı. İlk olarak maçı değerlendiren Selçuk, "Maça gelince çok fazla pozisyona giremediğimiz dakikalarda, karşı takımın hatasından öne geçtik. Ondan sonra da kontrol elimizi geçti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra farkı artırabilirdik. 2-0 iyi bir avantaj gibi görünüyor ama çok da garanti değil. Bursaspor maçında da 3-0 galip gelmiş ama zorlanmıştık. Maçın ilk yarısı 2-0 bitti. İnşallah orada da iyi oynar ve turu atlarız" diye konuştu.

Lig hakkında da değerlendirmeler yapan Selçuk, "Bu sene bir çok şeyi bir arada yaşadık 8'de 8 yaparak başladık ve 7 maç üst üste kazanamadık çok enteresan. Bu takım, çok iyi şeyler yapacağını gösterdi. İki maç üst üste kazandık ve 4 maçtır da gol yemiyoruz. Bizim en büyük sorunumuz buydu. Bizim takım gol yemediği her maçı kazanır diye düşünüyorum. Sadece Ankara'da 0-0 berabere kaldık. Gol yemediğimiz maçlarda galibi geliriz. 8-8 yapıp başladık, 8'de 8 yapıp bitirmek istiyoruz. Bursa'nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Galatasaray maçı zor bir karşılaşma. Kazanan bir avantaj yakalayacak ama daha önümüzde haftalar var. Taraftarımızın da isteği var. Bu maça kadar Manisa'yı düşündük. Bundan sonra Galatasaray'ı düşüneceğiz. Maçın onların sahasında olması; derbi için çok şey değiştirmiyor" dedi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın Samandıra'ya gelmesinden rahatsızlık değil, memnuniyet duyduklarını ifade eden Selçuk, "Başkanımızı yanımızda görmek bizi mutlu ediyor. Kendisi bu kulübün başkanı ve patronu. Bize moral veriyor. Futbolcuların bundan bir şikayeti yok, olamaz da zaten. Kendisiyle sohbet etme şansımız oldu. Bize inandığını, güvendiği söyledi. Bizim, Başkanımızın gelmesinden bir şikayetimiz olamaz. Zaten çok da memnunuz" diye konuştu.

Taraftardan sabır ve destek beklediğini vurgulayan Selçuk, "Taraftarını yanınızda olması itici güç. Ama bu tarz şeylerden sonra tepki göstermeleri; benim ve benim gibi birkaç futbolcunun daha çok fazla kredisi yok. Ama ben ne yaparlarsa yapsınlar taraftarlarımızdan memnunum. Saha içinde benim de yanlışlarım oluyor. Futbol hatalar oyunu. Benim tek isteğim destek ve sabır göstermeleri. 7 yıldır bu kulüpteyim, çıktığım her maçtan sonra sabaha kadar uyuyamıyorum. Ben hocamın verdiği görevi yapmaya çalışıyorum. Taraftar ne görüyor bilemiyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VOLKAN DEMİREL: "BU SENE BU KUPAYI GETİRECEĞİZ"

Tecrübeli kaleci Volkan Demirel de, 2-0'lık galibiyetin iyi bir sonuç olduğunu, rövanş maçına avantajlı bir skorla gideceklerini söyledi.

Maç sonrası FB TV'ye açıklamalarda bulunan Volkan, "Oradaki maç için; avantajlı bir skorla Manisa'ya gideceğiz. Tüm camiamızca özlenen bir kupa var. Bu sene bu Kupayı getireceğiz" diye konuştu.

Gol yememek için özel bir taktiklerinin olmadığını belirten Volkan Demirel, "Sadece gol yememeye çalışıyoruz. İnşallah ilerleyen haftalarda da kalemizi bu şekilde gole kapatırız" dedi.

Maça iyi başlamanın bir kaleci için her zaman iyi bir şey olduğunu söyleyen milli kaleci, "Maçın başında bir iki iyi top geldiği zaman maça ısınıyorsun. Ters topta gol yiyince de moral olarak çöküyorsun. Her zaman iyi başlamak, bir kaleci için iyidir" ifadelerini kullandı.

Galatasaray maçı için ise Volkan Demirel, "Ben kendi adıma gol yememeye çalışacağım. çok önemli bir maç. Adı üstünde Fenerbahçe-Galatasaray. Oraya giderek, daha önce yaptığımız gibi 3 puanla Samandıra'ya döneceğiz" şeklinde konuştu.

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal ise, yarı finale yükseldikten sonra hedef olarak finali koyduklarını belirterek, "Geçen bir buçuk aylık periyotta, ligde daha üst konumda olmayı umuyorduk. Bu süreçte olmadı. Baktığınız zaman, Manisa'da Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldığımız maçtan 8 futbolcu bu maçta yoktu. Bizim şu anda hem manevi, hem maddi olarak tek düşüncemiz ligde kalmak. Bu ortamda maça çıktık. Bana göre kendi kendimize gol attık" dedi.

Fenerbahçe'nin attığı ikinci golden önce Kalabane'nin yerde olması nedeniyle, sarı-lacivertli ekibin fair-play düşüncesiyle topu dışarı atması gerektiğini savunan Kapsal, "Fenerbahçe yenebilir, ancak oyunun doğru oynanması gerekir. Orada oyuncuların ve hakemin müdahale etmesi gerekirdi. Fenerbahçe'nin 'doldur boşalt' ve de şutunun haricinde pozisyonu yok. İster istemez beyinleri Galatasaray derbisinde olabilir. Bütün oyunun kontrolü bizdeydi. 10 kişi olduğumuzda da oyunun kontrolü bizdeydi. Dönen topları toparlasaydık gol de bulabilirdik. Baktığımızda, hepsinin aklında hafta sonu oynanacak yüksek derecede maçlar var. Onlar için nasıl derbi varsa, bizim için de Antalyaspor maçı var. Böyle bir oyun sergiledikleri için futbolcularıma teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Manisasporlu futbolcu Mehmet Güven de, İstanbul'a avantajlı bir skor almak için geldiklerini ifade ederek, "Ancak bireysel hatalardan goller yedik. Şimdi avantaj Fenerbahçe'de. Finale çıkmak için Manisa'da elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaleci Orkun ise, Fenerbahçe karşısında saçma sapan bir gol yediğini, ancak futbolda böyle şeylerin olabildiğini söyledi.

Mehmet Nas da ikinci golde bir arkadaşları yerde yatarken Fenerbahçe'nin gol attığını vurgulayarak, "Yerde yatan arkadaşımızın adamı gelip gol attı. Bizim için lig, kupadan daha önemli. Artık hafta sonunda oynayacağımız lig maçına konsantre olacağız" dedi.

EMRE'NİN MR'I çEKİLDİ

Manisaspor maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Emre'nin adalesinde yırtık şüphesi bulunduğu öğrenildi. Maç oynanırken Acıbadem Hastanesi'ne götürülerek MR'ı çekilen Emre Belözoğlu, daha sonra ambulansla stada geri dönerek takım otobüsüne bindi.

( UĞUR DEMİRKIRDI - HAKAN TARHAN - ATİLLA ÖZDEMİR - İSTANBUL / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title