Haberler

Fenerbahçe'de Gerginlik

Fenerbahçe'de Mali Genel Kurul Toplantısın Üyeler Arasında Sert Tartışmalarla Başladı.

Televizyonlara canlı yayın yaptırılmayan toplantıda, yoğun güvenlik önlemi alındı.Kulübün bankalara, 134 milyon lira borcunun bulunduğu açıklandı

Fenerbahçe Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı gergin başladı.

Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunun da hazır bulunduğu toplantıya katılım yüksek oldu. Yoğun güvenlik önlemi alınan genel kurul toplantısında, tesislerin içinde ve dışında çok sayıda özel güvenlik elemanı bulunduruldu. Televizyonlara canlı yayın yaptırılmayan toplantıda, salonda bulunan basın mensuplarının çalışma alanına da sınırlamalar getirildi. üyelerin konuşmasına gelindiği sırada ise Divan Başkanlığı ve kürsüdeki bir üye arasında gergin tartışmalar yaşandı.

Kongre başkanlığına Talat Yılmaz'ın seçilmesinin ardından başlayan mali genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporu üyelere gönderilen kitapta yer aldığı için oylamaya sunularak okunmadan geçildi.Denetleme Kurulu üyesi Cengiz Oral okuduğu faaliyet raporunda, kulübün döviz üzerinden borçlanılan ve 31.12.2009 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz alış kuru ile değerlenmiş olanlar ile lira olarak alınanlar dahil, toplam 134 milyon 332 bin 442 lira 65 kuruş banka borcunun bulunduğu belirtti. Vadesi gelmemiş borç senetlerinin 4 milyon 205 bin 812 lira 24 kuruş olduğu ifade edilen raporda, bilançonun pasifinde yer alan 72 milyon 391 bin 77 lira 69 kuruşun uzun vadeli borçlar içerisinde, 12 milyon 206 bin 767 lira 10 kuruşun şahıs borçları olduğu kaydedildi.

Oral, 310 milyon lira olan 2009 yılı bütçesinde gelir ve giderlerde bütçe aşımı olmadığını belirtip, bütçenin tüzüğe uygun olarak gerçekleştirildiğini kaydederek, "Yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesi yönündeki önerimizi genel kurulumuzun takdirlerine arz ederiz" dedi. 2009 yılı bilançosunun gelirler hanesinin 274 milyon 9 bin 598 lira 32 kuruş, giderler hanesinin de 277 milyon 581 bin 755 lira 29 kuruş olarak gerçekleştiği bildirildi. Bu arada Oral, maddi duran varlıklarda bir önceki yıla göre, 125 milyon 760 bin 651 lira 54 kuruşun yeniden değerlemeden, 17 milyon 100 bin 431 lira 4 kuruşun yapılan yatırımlardan olmak üzere toplam 142 milyon 861 bin 82 lira 58 kuruş artış olduğunu belirtti.

SALONDA GERGİNLİK

Kongre üyesi Kaya Enişte, Fenerbahçe'nin futbol kamuoyu ile kavgalı olduğunu, centilmenlikten uzak kaldığını anlattığı konuşmasında salonda bazı üyelerin tepki alkışını alınca, kongre divan başkanı Talat Yılmaz'ın konuşmasını bitirmesi uyarısıyla karşılaştı.

Yılmaz'ın bu tavrı karşısında salondaki bazı üyeler de başkanlık divanına yönelik tepki göstererek, tarafsız davranmamakla suçladı.

Yaşanan sözlü tartışmalarla genel kurul toplantısında küçük bir gerginlik yaşanırken, kongre üyesi Enişte'nin konuşmasına devam etmesiyle gerginlik sona erdi.

Bu arada kongre divan başkanı Yılmaz tartışmaların yaşandığı sırada, tepkilerin geldiği bölümdekilere, ''Orada bir grup var fırsat bekliyor provokasyon için, biz biliyoruz kim olduklarını'' dedi.

EYİGÜNGÖR: ''UZUN BAŞKANLIK DÖNEMİ MENTAL YORGUNLUK YAPMIŞ OLABİLİR''

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Işık Eyigüngör de yaptığı konuşmada, üstü kapalı olarak yönetime mesaj gönderdi.

Kongre üyelerinin geçen sürede kendisine her zaman karşılıksız destek verdiğini ifade eden Eyigüngör, ''Son kongrede sizden üyeler bir taahhüt beklemediği halde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü verdiniz ama maalesef birinci yılda bu sözü gerçekleştiremediniz. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler gelenekleriyle idare edilirler. Başkanların verdikleri sözler kongre üyeleri için birer teminattır. Sizde ve arkadaşlarınızda uzun başkanlık dönemi mental yorgunluk yapmış olabilir. Bu da hata oranını artırır. Fenerbahçe kulübüne hiçbir zaman bir başkan hazırlanmamıştır veya kulübümüz hazırlanmış başkana teslim edilmemiştir. Kongre kimi seçeceğine karar verir. Tabi ki Fenerbahçe bir futbol kulübü değildir. Bunu da amatör şubelerdeki başarıyla göstermiştir. Bu da başkan ve yönetimin başarısıdır'' şeklinde konuştu.

Eyigüngör, 2005-2006 sezonunda yaşanan hüsranın ardından, teknik direktör Christoph Daum ile bu sezon da aynı hataya düşülmesini de eleştirdi.

ÖZDİL: ''ANTRENÖR, SEVİLEN VE SAYILAN KİŞİ OLMALI''

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun çok başarılı bir dönem geçirdiğini savunan kongre üyesi Rıdvan Özdil, teknik direktör konusunda öneride bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın kendisini camialarına kabul ettirdiğini anlatan Özdil, ''Bizim camia nedense Daum'u kabul etmedi. Kulübümüze öyle bir antrenör gelmeli ki, diğer kulüplerin de saygı duyacağı birisi olmalı. Sadece Fenerbahçe camiası değil, diğer kulüpler tarafından da sevilen sayılan kişilerden oluşmalı. Başkanın istifa etmesi konusunu herkes kafasından çıkarsın. Yapılan işlemler çok büyüktür, bu tesisler, yapılan işler inkar edilemez. Geçmişi unutmamalı'' şeklinde ifadeler kullandı.

Ziya Bayatlı, yönetim kurulunun çok sağlıklı bütçeler hazırladığını ifade ederken, banka borçlarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, ''Fenerbahçe hiç kimsenin yaşamayacağı travmaları yaşayıp ayakta duran bir kulüptür. 2012'ye kadar seçildiniz, bu sürenin sonuna kadar kalmak zorundasınız'' diye konuştu.

Üyelerden Lütfi Tomuş ise kulübün futbol şubesi dışında başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, ''Futboldaki başarısızlığın sebebi nedir. Yönetim bunun hesabını önüne koyup yapmalıdır'' dedi.

Kemal Açıkgöz, İspanyol forvet Güiza'ya eleştiride bulunarak, ''Bu ne biçim bir gol kralı. Yönetim acaba araştırdı mı? Hava hakimiyeti yok, çalım atma becerisi yok'' dedi.

KERİMOĞLU: ''HER NESNENİN BİR KULLANIM SÜRESİ VAR...''

Üyelerden Turhan Kerimoğlu'nun mali tablolarla ilgili uzun süren konuşması da salonda çoğu zaman tepkilerle karşılandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da bir ara bulunduğu yönetim kurulu masasında ayağa kalkarak Kerimoğlu'na, sorularının hepsine yanıt vereceğini söyledi.

Bütçede sapma olduğunu ancak bunun bilançoda yer almadığını savunan Kerimoğlu, salonun tüm tepkilerine rağmen konuşmasını sürdürerek, ''Başkan şampiyonluk sözü verdi. İnsan bir söz verdiği zaman bunun arkasında durur. Söz tutulamazsa ne yapılması gerektiğinde tereddüt etmez. Söz bir farzdır. Dünyada var olan her nesnenin bir ömrü ve kullanım süresi vardır. Süre bittiği zaman varlık da biter'' şeklindeki ifadelerle konuşmasını tamamladı.

KUTLUALP BOMBALADI!

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, sarı-lacivertli kulübün köklü değişikliklere ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz'' dedi.

Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde devam eden yıllık olağan mali genel kurulda söz alan eski yönetici Kutlualp, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe'deki sistemin ''patinaj yaptığını ve tıkandığını'' ifade eden Kutlualp, ''Kimse sayın başkandan sahaya çıkıp golü atmasını beklememiştir tabi ki. Fakat o golü atacak futbolcuyu kulübe kazandırmasını beklemiştir. Fenerbahçe'nin büyüklüğü rakiplerimizi rencide etmek için değil, Fenerbahçe'ye saygı duyulmak için hissettirilmelidir. Taraftarından aldığı güçle sakin kararlı ve vakur bir şekilde haklarını tabi ki savunmalıdır. Türkiye'nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz. Fenerbahçe'nin gücü, Fenerbahçe ile kavga etmeye niyetlenenleri caydırıcı olabilmelidir. Fenerbahçe yeniden tüm Türkiye'nin sempatisini ve hayranlığını kazanmalıdır. Çünkü Fenerbahçe Türkiye'dir, Türkiye Fenerbahçe'dir'' şeklinde konuştu.

''GEREKTİĞİNDE BIRAKABİLMEK ÖNEMLİ ERDEMDİR''

Gazeteci İslam Çupi'nin, ''Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür'' şeklinde başlayan bir sözünü anımsatan Kutlualp, ''İslam Çupi bu sözü şampiyonlukları kaybettiğimizde hatırlayıp kendimizi teselli etmemiz için söylememiştir. Gerektiğinde bırakabilmek de Fenerbahçe büyüklüğünün tanımına uyan önemli erdemlerinden biridir'' diyerek yönetim kuruluna mesaj gönderdi.

Fenerbahçe'nin önceliklerinin değişim gösterdiğini kaydeden eski yönetici, yönetim kuruluna tesisleşmeyi 1 yıl durdurma önerisinde bulunarak, ''Tesisleşmede biraz soluklanmak gerekmektedir diye düşünüyorum. Avrupa'da da başarılı olmak için uzun vadeli plan zamanı gelmiş geçmektedir. Doğru ve yerinde tesisleşmenin önemini vurgularken, bunu en azından daha sonra devam etmek üzere geçici olarak, bir yıl dondurmak gerektiğini, böyle bir dönemde de borçlanmaya ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin hızla borçlandığını anlatan Kutlualp, kulübün sürdürülemeyecek bir borç sarmalının içine girme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu savundu.

Kongre üyesi Aram Markaroğlu ise Fenerbahçe camiasının kaybetmeye alışık bir toplum olmadığını ifade ederek, ''Benim kalbim 3. kez, son maçta orada kalmayı kaldıramaz'' diyerek, son maçta kaçırılan şampiyonluk nedeniyle yönetime eleştiride bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title