Haberler

Fenerbahçe Avrupa Sayfasını Kapattı

Lille ile Kadıköy'de 1 - 1 Berabere Kalan Fenerbahçe Çok Yaklaştığı 3. Tura Ulaşamadı.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Fransa'nın Lille takımı ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, çok yaklaştığı 3. tura, son dakikalarda kalesinde gördüğü golle, ulaşamadı.

Fransız rakibi karşısında maçın 35. dakikasında Emre'nin golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakalayan, 85. dakikaya kadar da bu üstünlüğünü sürdüren sarı-lacivertliler, rakiplerinin ikinci yarıdaki hücumlarına dayanamayarak, bu dakikada kalesinde gördüğü golle 90 dakikayı 1-1 berabere tamamladı.

İlk maçta deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertli ekip, rövanş mücadelesinde, hakemin verdiği 3 dakikalık uzatma dakikası da dahil olmak üzere maçın son 8 dakikasında direncini sürdüremeyerek, bu sezon Avrupa kupalarına veda etti.

Turkcell Süper Lig'de, Kadıköy'de Bursaspor'a karşı 2-0 üstünken, son dakikalarda yediği gollerle 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, Lille karşısında da aynı sendromu yaşadı.

2009-2010 futbol sezonuna 3 kulvarda mücadeleyle başlayan sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. turda Lille'e elenerek, Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine döndü.

Fenerbahçe'nin elendiği Lille, 3. turda Romanya'nın Unirea Urziceni takımını eleyen İngiltere'nin Liverpool takımına rakip olurken, 3. tur mücadeleleri 11 ve 18 Mart tarihlerinde yapılacak.

-İLKİ BAŞARAMADI-

Sarı-lacivertliler, Lille karşısında turu geçemeyerek, daha önce UEFA Kupası adıyla oynanan bu organizasyonda bir ilke imza atma şansını değerlendiremedi.

2004-2005 ve 2006-2007 sezonlarında Real Zaragoza ve AZ Alkmaar'a karşı aynı tur mücadelelerinde elenen sarı-lacivertliler, turu geçseydi bu kupada ilk kez, 16 takımın yer aldığı 3. tur mücadelesinde yer alacaktı.

-DÖNÜM MAÇI OLAMADI-

Lille maçı, Fenerbahçe için teknik direktörü Christoph Daum'un da ifade ettiği gibi bir dönüm maçı olamadı.

Turkcell Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Lille ile yapılan ilk mücadele olmak üzere üst üste son 5 resmi maçından galibiyet çıkartamayan Fenerbahçe, Fransız rakibi karşısında aldığı beraberlikle, kazanamama serisini 6 maça çıkardı.

Fenerbahçe sırasıyla, ligin 20. haftasında Diyarbakırspor karşısında beraberlik (1-1), kupanın rövanşında Bursaspor karşısında mağlubiyet (3-1), ligin 21. haftasında Manisaspor karşısında beraberlik (2-2), UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta Lille önünde mağlubiyet (2-1) ve ligin 22. haftasında Bursaspor'a karşı yenilgi (3-2) almıştı.

-FRANSIZLARA KARŞI ŞANSSIZLIK SÜRÜYOR-

Elemeli turlarda Fransız rakiplerine karşı bundan önce 1985 yılında Bordeaux'ya karşı tur geçen Fenerbahçe, yıllar sonra yeniden bir Fransız ekibini eleme sevincini yaşayamadı.

Maçta sarı-lacivertli ekibe büyük destek veren taraftarlar, 85. dakikada yenilen golün ardından adeta yıkıldı.

Golün ardından, uzatmalarla birlikte kalan 8 dakikada takımlarından gol göremeyen taraftarlar, neşeyle başladıkları geceyi düş kırıklığıyla noktaladı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title