Haberler

Feminist Kadınlardan "Tutuklu Milletvekili" Protestosu

Kendilerini "Feminist Kadınlar" olarak adlandıran yaklaşık 30 kadın, Taksim tramvay durağında toplandı.

Kendilerini "Feminist Kadınlar" olarak adlandıran yaklaşık 30 kadın, Taksim tramvay durağında toplandı. "Savaşa karşı yaşasın feminist dayanışma", "Meclis muhataplara çağrı yapsın kürt sorunu çözülsün" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Sebahat'a uzanan eller kırılsın", "Yasaklar kalksın Hatip Dicle Meclis'e" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Berrin Yaşot, "Biz kadınlar yıllardır Kürt sorununda savaştan yana değil barıştan yana sesimizi yükselttik. Toplumun tüm kesimleri Kürt sorununu tartışırken AKP tek başlına Anayasa'yı değiştirmenin hesaplarının ötesine geçmeyerek savaş kışkırtıcılığına devam ediyor. Seçim öncesinde YSK darbesiyle engellenmeye çalışılan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun aldığı milyonlarca oy yok sayılmaya devam ediyor" dedi.

"KÜRT HALKININ YANINDAYIZ"

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından KCK tutuklusu milletvekillerin dokunulmazlık haklarının gasbedildiğini savunan Berrin Yaşot, şunları söyledi:

"AKP için 'Kürt sorunu yoktur' cümlesinin devamı belli ki; 'Kürtlere Meclis'te de yer yok' demekmiş. Biz feministler yeniden militarizme, milliyetçiliğe, savaşa karşı Kürt halkının yanındayız. Öncelikle Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun tüm vekillerini Meclis'te görmek istiyoruz. Devlet operasyonları durdurulsun ve Kürt sorununda çözüm için Meclis, muhataplarına çağrı yapsın. "

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title