Haberler

Federasyonun Dalga Geçer Gibi Saat Ayarlaması Sporcuları Üzdü

Aydın’da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Balsektbol maçında federasyon tarafından sporcularla dalga geçer gibi maç saati yazılması sporcuları üzdü.

Aydın'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Balsektbol maçında federasyon tarafından sporcularla dalga geçer gibi maç saati yazılması sporcuları üzdü. Maçın başlangıç saati takımlara 11: 00, hakemlerde ise 13: 00 olarak yazılınca adeta saat krizi yaşandı. Engelliler yaşanan duyarsızlığı tepki gösterdi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi A. Grubunda oynanan Aydın Engelliler Spor Kulübü ile İstanbul Küçükçekmece Dostluk Kulübü maçı öncesinde maç saati krizi yaşandı. Federasyon tarafından hakemlere ve takımlara maç saati farklı bildirilince 2 saat maçın oynanmasını bekleyen engelli sporcular skandala imza atan federasyon yetkililerine isyan etti.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki Aydın Engelliler Spor Kulübü ile İstanbul Küçükçekmece Dostluk Kulübü maçının saati takımlara 11.00'de, hakemlere ise 13.00 olarak bildirildi. Maç için saat 10.00'da salona gelen iki takımın oyuncuları, ısındıktan sonra maçın başlamasını bekledi. Ancak maçın hakemleri sahada olmayınca büyük bir şaşkınlık yaşandı. Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Tezcan Narşap, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'ı telefonla arayıp durumu bildirdi. Akın'ın Türkiye Engelli Basketbol Federasyonu yetkilileriyle görüşüp maçın saati konusunda bilgi alırken takımlara ve hakemlere maç saatinin farklı bildirilerek büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, engelli sporculara değer verilmediğini belirterek, "Bu sporcular özel insanlar. Spor yaparak hayata tutunuyorlar. Onlara sporda kolaylık sağlanması gerekirken daha zorluk çıkarılıyor. Bu maçın saati bize 11.00 olarak bildirildi. Sahaya geldik hakemler ortada yok. Maç saati 13.00'da diye bildirildiği için hakemler salona gelmemiş. Sabah 11'de maç yapılacağı için saat 07.00'da kalktık. Normal insanlar gibi hazırlanıp salona gelebilen insanlar değiliz. Engelli sporcularımız tekerlekli sandalyelerine binip araçla buraya gelip maça çıktı. Maçın başlamasına az süre kala maçın 2 saat sonra oynanacağını öğrendiler. Bu sporcular nasıl motive olacaklar, ısındıkları için sağlık açısından da problemleri ortaya çıkacak. Bizden sorumlu olan federasyon bu kadar basit bir hataya imza atamaz. Bu bir skandaldır. Futbol Federasyonu'nda bu olsa çok büyük tepkiler gelir" dedi.

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Tezcan Narşap ise, "Tamamen bir ciddiyetsizlik görüyorum. Federasyon temsilcileri seçim kaygısına düşmüşler. Bundan dolayı bu engelli sporcuların durumu hiç önemli değil onlar için. Hakemlerin paralarını zamanında vermiyorlar, biz deplasmanlara giderken federasyon tarafından harcırah ve yolluğu ödeniyordu. Şimdi bu yok. Sezonu komple parasız geçiriyoruz. Federasyon temsilcileri yurt dışına gidiyorlar. Engelli sporcuların emeklerine yazık oluyor" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Her iki takımın oyuncuları maçın 13.00'da oynanacağını öğrenince çay içerek maçı bekledi. Hakemlerin gelmesiyle maç saat 13.00'da başladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece İstanbul Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title