Haberler

Fatsa'dan Suriye'ye 6 Tır Yardım Gönderildi

Güncelleme:

Ordu Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, yardımlarının yüklendiği 6 tırı, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldıklarını söyledi.

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can,  "Suriye Yardım Bekliyor" kampanyası çerçevesinde toplanan gıda, sağlık malzemesi ve giyecek yardımlarının yüklendiği 6 tırı, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldıklarını söyledi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de heyetle birlikte Suriye'ye gittiğini belirtti.

Suriye yolunda herhangi bir engel ya da olumsuzluk yaşamadıklarını belirten Can, şöyle devam etti:

"Çok şükür rahat bir şekilde 5 Mart sabahı Reyhanlı'ya indik. Orada önce İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH)  İnsani Yardım Vakfı yetkilileriyle görüştük. ve gördük ki orada İHH görevlilerinin müthiş bir organizasyonu var. Bölgedeki her şeye hakim durumdalar. Bunu görmek bizleri çok sevindirdi ve duygulandırdı. Çarşamba günü akşam Hatay Valisinin izniyle bütün tırlarımızı tampon bölgeye geçirdik. Sağ olsunlar bizlere konvoy sırası bekletmediler. Tabi ki bunları İHH'nın desteğiyle başardık."

Yardımların hiç bir engelle karşılaşmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Can, şöyle devam etti:

"Tampon bölgeye geçen tırlarımızdaki yardımları Suriye'den gelen İHH'nın kontrolündeki araçlara aktardık. Bu araçlar buradan da İHH'nın  belirlediği ihtiyaç aciliyetine göre  ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor. Tüm yardımlar gibi bizim yardımlarımız da hiçbir engelle karşılaşmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bizler 2 imam-hatip ve bir esnaf kardeşimizle beraber iyi ki gittik, gördük. Şunu söyleyebilirim ki buradan Suriye' ye bakmakla Suriye'yi yerinde görmek çok farklı. O çocukların başını okşamak, ellerine bir hediye verebilmek. Oradaki manzaraları görmek çok etkiledi bizi. İyi ki böyle bir kampanya başlatmışız. Yaptığımız işin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu orada bir kez daha anladık. Ne güzel iş yaptı Fatsalılar, çok duygulandık."

Reyhanlıdaki durumun içler acısı olduğunu belirten Can, Suriyeli vatandaşlar ile fotoğraf çektirmek için bile utandıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Savaştan kaçanlar sınırdan bir şekilde Türkiye'ye girerek barınaklarda, mağazalarda, inşaatlarda kalıyor. Buralarda toplam 640 aile kalıyor. Bu aileler çok mağdur, barınakların kapısı yok, kepenkli ve önü çarşafla kapatılmış dükkanlar ve  kalabalık halde yaşayan insanlar gördük. Bu insanlar aç ve çaresiz. Yardımsever Müslüman Türkler olmasa ve İHH, Kızılay gibi organizasyonlar olmasa bu insanlar açlıkla burun buruna. Reyhanlı'daki barınaklarda, mağazalarda kalan mültecilere ayrıca 32 paketlik bir gıda malzemesi  hazırladık ve kendi ellerimizle dağıttık. Durumları çok acı vericiydi. Öyle ki bizler onları o halde görünce fotoğraf çektirmekten bile imtina ettik, utandık. Çoğu yerde fotoğraf çekmekten vazgeçtik." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Can Suriye Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title