Haberler

Fatsa'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde devam eden demokrasi nöbetine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk de katıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde devam eden demokrasi nöbetine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk de katıldı.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın dağıttığı Türk bayrakları ile adeta bir şölen yerine döndü.

Fatsa halkı demokrasi nöbetine her zaman olduğu gibi yine çok büyük destek verdiler. Din görevlisi Mükerrem Esen'in Kur'an okumasından sonra Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz birer konuşma yaptılar.

"Hamdolsun bu akşam da yine meydanlardayız" diyerek sözlerine başlayan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tamam diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Gerçekten sıkıntılı bir süreci atlatıyoruz ama hamdolsun her geçen gün daha da güzele gidiyor buna yürekten inanıyorum. Geçtiğimiz Cuma akşamı Türkiye'mizdeki darbe girişiminin arkasından Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, Başbakanımızın dik duruşu, bütün siyasi partilerimizin sivil toplum örgütlerimizin dik duruşu, bu darbe girişimine katılmayan askeri yetkililerimizin, rütbelilerimiz dik duruşu bilhassa emniyet güçlerimizin dik duruşu ve savunması gerçekten takdire şayandır. Valilerimizin Kaymakamlarımızın dik duruşu gerçekten takdire şayandır. Özellikle o andan itibaren Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine herkesin sokaklara çıkarak tankların önünde durması tankların üzerine çıkması kendini silahlara siper etmesi takdire şayandır. Buna yürekten inanan destek veren bütün hemşerilerime şahsım adına bir defa daha yürekten teşekkür ediyorum Allah her birinden razı olsun" dedi.

"Yeni meydanın adı 16 Temmuz Özgürlük Meydanı Olacak"

Konuşmasında Fatsalılara bir de müjde veren Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Enver Yılmaz Başkanımız buradayken söylemek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisimiz bu hafta Başkanımızın da teklifi ile Büyükşehir Belediyemizin önündeki meydana 16 Temmuz Demokrasi Meydanı adını verdik, bu resmileşti bizde Sayın Başkanımıza bir öneri verdik dedik ki önümüzdeki ay da inşallah Fatsa Belediyesi olarak Hükümet Konağı önündeki yapmış olduğumuz yeni meydana isimler çok tartışıldı ama karar verememiştik o yüzden yeni meydan diyorduk inşallah bir sonraki belediye meclisimizde de teklifimiz 16 Temmuz Özgürlük Meydanı olacak inşallah" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Suriye gibi olmasını istiyorlar"

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'dan sonra söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz darbe girişiminin yapılan bir organizasyon olduğunu ifade ederek, "Bu organizasyon Sayın Tayyip Erdoğan'ın şahsında. Neden Tayyip Erdoğan'ın şahsında? Çünkü Türkiye'de imame o da o yüzden. İmame dağıldığı zaman tespih dağılıyor, Tayyip Erdoğan dağıldı takdirde Türkiye'de dağılacak. Tayyip Erdoğan'a karşı bu organizasyonu sebebi ne? Dünya lideri oldu, yapmış olduğu uygulamalar oldu, Türkiye'nin iç huzurundaki katkıları ortada. Bu uygulamalarla birlikte Avrupa'da dünyada 16 yıldır 15 yıldır istikrarlı bir şekilde gelişen tek bir ülke var o da Türkiye. 14 yıldır yüzde 4.4 büyüme hızını yakalayan dünyada tek ülke Türkiye. Bu darbeyi yapanların düşünceleri Türkiye Suriye gibi olmasını istiyorlar Allah göstermesin bu darbe olmuş olsaydı biz nereye gidecektik siz nereye gideceksiniz, her birimiz dağılmıştık. Şimdi yargılama süreci başlayacak. Sevgili kardeşlerim, bunlar yargılama da yapmazlardı Recep Tayyip Erdoğan'a alnının ortasından vurmaya teşebbüs eden seni beni bu vatandaşı düşünür mü helak ederdi Allah onların bin belasını versin inşallah. O paşaları, generalleri TV ekranlarında görüyorsunuz değil mi? Koskoca adamlar her biri imparator gibi adam emrinde 5-10 bin kişilik Ordu olan insanlar. Amerika'daki bir meczubun kandırması yüzünden darbe yapmaya çalıştılar. Bu darbe ile birlikte Tayyip Bey başta olmak üzere derdest edip cezaevine sokacak burada kendine göre bir hükümdarlık kuracaktı, kuramadılar çok şükür. Kimin sayesinde kuramadı? Halkımızın sayesinde hep beraber bir ve beraber olduğumuz için emellerine ulaşamadılar" dedi.

"İdam talebi görüşülecek"

Genç bir vatandaşın "İdam istiyoruz idam" şeklinde bağırması ile ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız açıkladı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ne karar verirse imzalayacağım, dedi. Başbakanımız görüşüyoruz ve düşünüyoruz diye açıkladı. Bu akşam Anayasa Komisyonu Başkanımız Anayasa Profesörü Mustafa Şentop açıkladı. Benim şahsi görüşümdür, bunu görüşeceğiz, dedi. Üç konuda idama evet diyeceğim, dedi. Katillere karşı idama evet diyeceğim, dedi, tecavüzcülere karşı evet diyeceğim, dedi, vatana ihanet edenlere karşı evet diyeceğim, dedi. Bunu değerlendirecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız. Şunu söylemeye çalışıyorum: Ordu'da darbenin olduğu akşam Belediye Meydanı'nda herkesi çağırdık dedik ki bu siyasi parti meselesi AK Parti meselesi değil bu AK Parti'nin MHP'nin CHP'nin Büyük Birlik Partisi'nin meselesi değil. Bu sivil toplum örgütlerinin meselesi değil bu hepimizin meselesi dedik. Bu memleket meselesi bu Türkiye meselesi. Siz inanıyor musunuz ki, Recep Tayyip Erdoğan alındıktan sonra Türkiye'deki diğer siyasi partiler istedikleri gibi görev yapabilecekler. Zamanla göreceksiniz öldüreceklerdi, infaz edeceklerdi, yakacaklar ve yıkacaklardı. Bunların niyeti memleketimizi bölmek parçalamaktı ama halkımız izin vermedi çok şükür" şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın konuşması sonrası Fatsa'dan ayrılmasının ardından demokrasi nöbeti din görevlileri tarafından gerçekleşen program ile devam etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz AK Parti Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title