Haberler

Fatih Sultan Mehmet Parkı Başiskele'de Açıldı

Başiskele’de 30 dönüm üzerine kurulan Fatih Sultan Mehmet Parkı açıldı.

Başiskele'de 30 dönüm üzerine kurulan Fatih Sultan Mehmet Parkı açıldı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 30 dönüm arazi üzinde kurulan Fatih Sultan Mehmet PArkıb açıldı. Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Başiskele Kaymakamı Ali Partal ve vatandaşlar katıldı. İhale bedeli 2 milyon 870 bin TL olan parkta Fatih Sultan Mehmet Anıtı, 16 Büyük Türk Devleti'ni temsil eden asker heykelleri, yürüyüş alanları, 2 adet kafeterya, çocuklar ve gençler için oyun grupları, harikalar adası, 17 bin 280 metrekare yeşil alan, piknik alanları, oturma alanları, kültür ve sanat sergi alanları, bebek bakım alanları, mescit, 75 metre uzunluğundaki çim kayak pisti, ücretsiz wifi, minyatür eserler, aktiviteler için konser ve sergi alanları ile bisiklet yolları bulunuyor.

Açılışta konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Bu akşam Başiskele'nin tam merkezinde, Başiskelelilere yakışır bir kalabalık var. 4 yıl önce milletvekili adayımızla komşuları ziyaret ettiğimizde, Semiha Hoşbaşak teyzemize, bu alanda park yapacağımızı demiştim, teyze hatırlattı. 4 yıl geçti unutmadı, yanıma gelip, teşekkür etti. 33 bin metrekarelik alan üzerinde, 7'den 70'e insanlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir yer yaptık. 2009 yılında sizlere hizmetkar olma sözü vermiştik, 2014 yılına kadar 5 tane beldenin birleşimi bile Başiskele'yi belirli bir kurulsam yapıya getirdik. Ama ne sıkıntılar çektik. 2014'te yeniden yönetime talip olduğumuzda, bizlere güvendiniz. Şampiyonluğu kimseye kaptırmadık. Bizde öyle bir sıkıntı var ki, o sıkıntı Başiskele'de yetişen çocukların bizlere ileride dua etmesi sıkıntısıdır. Biz günü geçirmek için buraya gelmedik. Planladık proje yaptık, alnımızın akı ile buraya geldik" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Şehrimizi sizlere layık hale nasıl getiririz, hep böyle dertlendik. Siyaseti böyle gördük. Lafla peynir gemisi yürümez. Bazıları atıp tutuyor. Bir çiçek bile dikmemişlerdir. Bazılarına 10 koyun verseniz akşama 5 tanesini kaybederler, çobanlık bile yapamazlar. Bu şehrin güzelleşmesi bizim birliğimizle olacak. Buradaki birlik ve beraberlik, İzmit'te miting yapan 3 partinin mitinginde yoktur. Bizim halkımız sandıkta konuşur" dedi. Protokol konuşmaları sonrasında, Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın açılışı yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title